Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUŠTANJE MJERA

Plenković dao zeleno svjetlo: Otvara teretane, a u 2021. sportu daje 224 milijuna kuna

11.02.2021.
u 14:22

Sredstva su gotovo pa istovjetna kao i prošle godine jer se i ova godina smatra olimpijskom odnosno paraolimpijskom

Osim što se od ponedjeljka otvaraju teretane i fitness centri, koji su dosad bili zatvoreni zbog protuepidemijskih mjera, još su neke dobre vijesti za sport stigle iz Vlade Republike Hrvatske. Temeljem odluke o dodjeli financijskih sredstava krovnim sportskim udruženjima, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac potpisala je ugovore vrijedne 224 milijuna kuna kojima će se financirati ovaj dio javnih potreba u sportu.

Najveći dio kolača kao i obično ide Hrvatskom olimpijskom odboru (176,3 milijuna kuna), no svoj dio kolača dobili su i Hrvatski paraolimpijski odbor (20,7 milijuna), Hrvatski sportski savez gluhih (4,1 milijuna), Hrvatski školski sportski savez (18,8 milijuna) i Hrvatski akademski sportski savez (4,4 milijuna).

Sredstva su gotovo pa istovjetna kao i prošle godine jer se i ova godina smatra olimpijskom odnosno paraolimpijskom.

- Usprkos izazovima koje je pred nas tavila pandemija osigurali smo nacionalnim sportskim svaezima realizaciju svih priprema i natjecanja za olimpijski i paraolimpijski program, kako za Tokio ove tako i za Peking i Zimske olimpijske igre 2022. goine. Uz to, ove godine se održavaju i Olimpijske igre gluhih te smo i o tome vodili brigu, a osigurana su sredstva i za sve ostale aktivnosti krovnih sportskih udruženja, od razvojnih programa, stipendija sportaša i trener i svih drugih aktivnosti koje se u sportu provode - kazala je ministrica Brnjac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije