Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS Leonardo Pijetraj kritizirao djelovanje saveza

Pijetraj: Predsjednik Kruljac donosi sve odluke

Foto: Mladen Milčić
import
27.10.2008.
u 19:21

Boksački trener Leonardo Pijetraj oštro je kritizirao vodstvo Hrvatskog boksačkog saveza.

- Ja ne želim nikoga smijeniti već samo kritizirati ono što danas u hrvatskom boksu ne valja i pritom nemam nikakve pretenzije za neku od funkcija - započeo je Leonardo Pijetraj svoje izlaganje u njegovu klubu Leonardo u zagrebačkoj Dubravi.

Pijetraja najviše smetaju neke odluke vodstva saveza koje su protivne pravilima struke.

- Predsjednik saveza general Mladen Kruljac donosi sve odluke, a Izvršni odbor je tu samo da ih potvrdi. Kad je dolazio u savez ja sam ga podržao jer su on i vojska za savez napravili puno ali na kraju sam se razočarao - nastavlja Pijetraj.

Od konkretnih stvari Pijetraj vodstvu saveza zamjera što nema jasnih kriterija za određivanje tko će od boksača ići na svjetska i europska prvenstva, a posebno je nezadovoljan izborom trenera koji s boksačima putuju na prvenstva.

- Tek nakon uhićenja našeg juniorskog selektora Ivana Filipovića moji su momci sa svojim trenerom mogli ići na prvenstvo. U takvoj situaciji je teško raditi, ja više ne znam što da od njih očekujem. Josip Đurić se šest mjeseci pripremao za Europsko prvenstvo, a onda su mu iz saveza 3 dana prije prvenstva javili da neće ići. Neću nikada zaboraviti izraz njegova lica kad sam mu to morao reći. Isto tako ni Filipa Palića nisu poveli na Svjetsko prvenstvo iako je bio 11 puta prvak Hrvatske.

Pijetraj nije zadovoljan ni kampovima što ih savez organizira za kadete i juniore.

- Kampovi se ni u Americi nisu pokazali dobro rješenje, bolje se trenira u klubovima, a mladi boksači zbog treniranja u kampu izostaju iz škole. Milim da je to sasvim nepotrebno.

Pijetraj se prije šest mjeseci prijavio na upražnjeno mjesto izbornika seniorske boksačke reprezentacije, ali je njegova prijava odbijena zbog formalnog nezadovoljavanja uvjeta, što on tvrdi da nije istina jer ima 15 godina staža kao boksački trener. Drugi kandidat za izbornika je bio Mario Šivolija.

- Šivolija je pametan i dobar momak ali tek mu je 27 godina i još je neiskusan. On se ne bi prijavio da mu tu poziciju nisu ponudili. Ali nije mi jasno tko se sjetio da bi izbornik reprezentacije bio netko bez trenerskog iskustva - kaže Pijetraj.

Da u savezu nešto ne štima potvrdio je član Izvršnog odbora boksačkog saveza Stjepan Bačurin.

- Odluke se na sjednicama donose brzopleto, onako kako predsjednik saveza predloži - kaže Bačurin.

U izvršnom odboru ima devet članova, a jedan od njih je i savjetnik predsjednika republike Stjepana Mesića za sport Željko Mataja.

- Ja sam ipak otišao najdalje u boksu u Hrvatskoj. Do Amerike i Japana, Don Kinga.. Ako me ne trebaju da sa svojim iskustvom pomognem, dobro. Ali neću dopuštati da uništavaju moje mlade boksače - zaključio je Pijetraj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije