Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tek-von-do

Petra obranila čast Europe, a zatim osvojila i zlato

Petra Matijašević
Ivana Ivanović/PIXSELL
19.10.2012.
u 14:19

Hrvatska reprezentativka u tek-von-dou Petra Matijašević vraća se s ruske turneje gdje je upisala dva izvrsna nastupa i na najbolji način još jednom predstavila Hrvatsku.

Najprije je upisala pobjedu u susretu reprezentacija Europe i Azije spasivši tako obraz Europe koja je izgubila većinu pojedinačnih borbi kao i timski sraz koji je trajao dvije runde po pet minuta i u kojem je trener svakog tima rotirao pet natjecatelja unutar tih deset minuta, a poeni su se zbrajali.

Nakon atraktivnog ogleda Europe i Azije na kojem su se našli samo natjecatelji s pozivnicama u Moskvi se održao turnir s jednom od najjačih G1 oznaka na kojem je nastupilo 970 boraca. Petra Matijašević još je jednom opravdala povjerenje te nastavila nizati medalje. Do zlatnog odličja stigla je nakon pet kola uz ukupnu bodovnu razliku 23:9 pobijedivši reprezentativku Kazahstana te čak tri Ruskinje. 

Zlatnim odličjem donijela je Hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji ukupno drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji te treće mjesto na cijelom turniru u zbroju seniora, juniora i kadeta. Na svom putu u prvom je kolu bila slobodna, u drugom pobijedila Akbotu Smagulova 11:1, u trećem Ekaterinu Mitrofanovu 7:5, u polufinalu Yuliyu Kolenkovu 2:1 da bi u polufinalu sa 3:2 slavila protiv Alexandre Potapove.

Ova će godina za članicu splitskog Marjana ostati upisana zlatnim slovima jer je u prvih deset mjeseci ostvarila šest velikih rezultata. Na jakim A turnirima US Openu i Belgium Openu osvojila je brončana odličja kao i na europskom prvenstvu u Manchesteru te svjetskom studentskom prvenstvu u Koreji. Uz četiri bronce vrijedi istaknuti i obranu naslova prvakinje Hrvatske te na koncu zlato na jakom Rusija Openu.

Za djevojku s četiri operacije koljena fenomenalan niz i još jedna potvrda izvrsnog rada u Taekwondo klubu Marjan gdje svakodnevno ima na dispoziciji izbornika reprezentacije te desetak vrhunskih sparing partnera, redom osvajača svjetskih i europskih odličja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije