Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Petra i treći Grand Slam turnir otvorila pobjedom

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
01.07.2019.
u 16:38

Petra je prije dvije godine na travi All England Cluba stigla do osmine finala, ali je lani ispala već u prvom kolu (Makarova), tako da će joj svaka pobjeda donositi napredak na WTA listi.

I treći Grand Slam turnir ove sezone Petra Martić započela je pobjedom. U prvome kolu Wimbledona nije imala lak posao, protiv Amerikanke Jennifer Brady (64. tenisačice svijeta) trebala je sva tri seta, ali na kraju je pobijedila sa 3:6, 6:3, 6.4. Uz 30 vinera i 23 neprisiljene pogreške. 

Petra je prije dvije godine na travi All England Cluba stigla do osmine finala, ali je lani ispala već u prvom kolu (Makarova), tako da će joj svaka pobjeda donositi napredak na WTA listi. Nakon ove pobjede već je 19. i to joj je najbolji renking karijere, ali konačan plasman ovisit će i o rezultatima njezinih konkurentica. 

Petra je sve bliža i završnom Mastersu osam najboljih tenisačica, u toj je kategoriji trenutačno 14. na svijetu.

Ključne riječi

Komentara 4

ČE
četverac
07:01 02.07.2019.

A onda pogledaj službenu stranicu ATP Toura pa ćeš vidjeti da postoji rubrika Grand Slams i kod onih tenisača koji nemaju Grand Slam nego samo poneku pobjedu na Grand Slam turnirima

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:39 01.07.2019.

All England je Mayor turnir. Uz Australia open, US open i French open. Grand Slam turniri ne postoje. Grand Slam je titula koju osvaja pobjednik sva 4 Mayor turnira tekuce godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije