Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET ŠVEDSKOJ

Petković nahvalio suigrača pa i sebe: 'Gledajte izvan moje osobne statistike'

Hrvatska reprezentacija odradila trening uoči utakmice sa Švedskom
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
09.10.2020.
u 15:14

- Radi se o kvalitetnoj momčadi koja je pokazala možda i više od nas u Ligi nacija prošli mjesec kada smo zakazali na dva gostovanja protiv Francuske i Portugala - rekao je Petković.

Švedska je kvalitetna momčad, ali ako odigramo dobro i budemo koncentrirani možemo pobijediti, izjavio je hrvatski reprezentativac Bruno Petković govoreći o sljedećem protivniku Hrvatske u Ligi nacija

- Radi se o kvalitetnoj momčadi koja je pokazala možda i više od nas u Ligi nacija prošli mjesec kada smo zakazali na dva gostovanja protiv Francuske i Portugala - rekao je Petković.

- To je momčad protiv koje bismo mi po kvaliteti trebali biti favorit, ali na nama je da na terenu to pokažemo. I ako odigramo dobro utakmicu i ako budemo koncentirrani i ispunimo zadatke koje nam da trener trebali bismo pobijediti - dodao je.

Ocjenjujući prijateljsku utakmicu protiv Švicarske u kojoj je Hrvatska u srijedu pobijedila, Petković je istaknuo kako svaka pobjeda donosi nešto pozitivno u momčad. 

- Bit svake utakmice je da podigne moral momčadi, a vjerujem da poraz, posebno u prijeteljskoj utakmici, ne može jako utjecati na atmosferu, ali pobjeda svakako daje dozu samopouzdanja - nadovezao se.

Osvrćući se na svoje suigrače Antu Budimira i Domagoja Bradarića koji su se istaknuli u toj utakmici, Petković je naglasio kako se radi o odličnim igračima.

- Budimir je odličan igrač, s odličnim karakteristikama. Svaki dobar konkurent će i mene gurati, svaka zdrava konkurencija je izrazito poticajna i za mene i za njega i za sve ostale - ocijenio je Petković 

Za Bradarića, Petković je kazao da je odlično rješenje za reprezentaciju.

- Posebno zato što  je igrao poziicju koja nije tipično njegova, ali je pokazao, osim svih kvaliteta koje ima, dozu sportske drskosti zbog čega je djelovao kao da ima puno nastupa u reprezentaciji - dodao je. 

Upitan koiko ga muči slabiji početak sezone bez pogodaka Petković je odgovorio da on nikada nije bio "igrač kolji gleda samo gol i svoju statisitiku, nego je bio timski igrač".

- Mislim da nekad moje igre trebaju biti gledane kroz statistiku moje momčadi. Istina, nisam briljirao u nekim utakmicama na početku sezone, ali sam bio koristan momčadi van osobne statistike i nastojat ću u predstojećim utakmicama bolje igrati - rekao je Petković.

SUI, Testspiel, Schweiz vs Kroatien 07.10.2020, Kybunpark, St. Gallen, SUI, Testspiel, Schweiz vs Kroatien, im Bild Bruno Petkovic (CRO) Eray Coemert (SUI) // during the international football friendly match between Switzerland and Croatia at the Kybunpark in St. Gallen, Switzerland on 2020/10/07. EXPA Pictures © 2020, PhotoCredit: EXPA/ Freshfocus/ Andy Mueller *****ATTENTION - for AUT, SLO, CRO, SRB, BIH, MAZ, ITA only***** EXPA/ Freshfocus/ Andy Mueller
Foto: EXPA/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 6

BA
baranja2
22:24 09.10.2020.

Bruno ti bi trebao malo vise trcati,kod nekog drugog trenera izaso bi ti nakon 30 min. u St.Gallenu.

DM
drago.miota
09:53 11.10.2020.

Pašalič u dvije utakmice nije ništa pokazao (osim gola kojeg je oteo Rogu)i još neki i o tome se ne priča a po Petku tražite samo negativno u 70 min koje je odigrao pokazao više nego neki koje hvalite na sva usta žalosno da neke igrače moraju gurati novinari dok Petko igra isključivo svojim zaslugama!!!!!!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:44 09.10.2020.

Švedska je kvalitetna momčad, ali ako uvoženi gastarbaiteri odigraju dobro i budu koncentrirani makar su prodane duše možemo pobijediti i obmanuti sudiju za neki penal, gol ili lažiranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije