Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Petika: Kada imaš cilj i želju onda ti ništa ne smije biti prepreka

Nenad Šoštarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
25.09.2017.
u 17:16

Reprezentacija će u Zagrebu odraditi tri treninga, nakon čega naše rukometašice u srijedu u Zagrebu čeka prvi kvalifikacijski susret protiv Švicarske, a 1. listopada i gostovanje u Ukrajini

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2018. godine i utakmica protiv Švicarske i Ukrajine.

Reprezentacija će u Zagrebu odraditi tri treninga, nakon čega naše rukometašice u srijedu u Zagrebu čeka prvi kvalifikacijski susret protiv Švicarske, a 1. listopada i gostovanje u Ukrajini.

Bit će to prvi službeni za novi stručni stožer u kojem je uz izbornika Nenada Šoštarića i proslavljena bivša rukometašica, a danas trenerica Podravke Vegete Snježana Petika.

Po okupljanju reprezentacije u Zagrebu uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo trenerica reprezentacija prokomentirala je suradnju s izbornikom te istaknula da ih čeka težak posao:

- Nas dvoje smo ocijenili da bi mogli surađivati u reprezentaciji i nadam se da će taj odnos biti uredu te da će biti plodonosan. Čekaju nas teške kvalifikacije za Europsko prvenstvo i smatram da se moramo kvalificirati zbog kontinuiteta rada i nastupa na velikim natjecanjima. Sada smo propustili Svjetsko prvenstvo i nadam se da nećemo i EP. Pripremit ćemo se najbolje što možemo za ove prve dvije utakmice jer imamo malo vremena - kazala je Petika.

Prva prepreka Hrvatskoj je Švicarska, a zatim Ukrajina:

- Danas se u rukometu ne smije nikoga podcijeniti. Svi igraju rukomet i svi se razvijaju. Moramo biti svjesni da imamo kvalitetu i da imamo bolji renome od Švicarske. Iz te utakmice bi trebali izaći kao pobjednici. Nakon toga nam slijedi Ukrajina. Dalek je put, ali mislim da ako imaš zacrtan cilj i želju da ti ništa ne smije biti prepreka - zaključila je Petika o protivnicima.

Iskusna reprezentativka Žana Marić, članica Metraco Zaglebie Lubina istaknula je kako je najbitnije da svako u ekipi da sve od sebe u nadolazećim kvalifikacijama:

- Mi svako okupljanje pričamo da smo se promijenili, ali to nije najvažnije. Najvažnije je da ove cure koje su tu zajedno sa mnom dođu spremne za ovo što nas očekuje, a to su kvalifikacije i mislim da bez obzira tko igra, tko ne igra jednostavno trebamo dati sve od sebe na svakoj utakmici, na svakom treningu i mislim da se to jedino priznaje.

- Kad gledamo našu skupinu rekli bi da je dosta lagana, ali niti znamo Švicarsku niti znamo Ukrajinu. Svaka utakmica je važna i nema lakih utakmica, pogotovo jer smo u novom sastavu. U Poljskoj sad igramo EHF kup i igrali smo protiv švicarskog kluba Zuga. To su cure koje se bore, ali to nije taj nivo kao što je kod nas. Realno gledajući mi to i na domaćem terenu moramo pobijediti, ali nam ostaje to što su nam nepoznanica. Malo nam je nezgodno jer je malo treninga, a mi nismo uigrane. Nove su cure tu, to je realno. Svaka dolazi iz svog kluba, trenira drugačije i igra drugačije. To će biti teško uklopiti, ali to je na treneru i izborniku da u što kraćem vremenu nas pokuša spojiti - bile su riječi Marić na pitanje što znaju o protivnicima koje ih čekaju u kvalifikacijama.

Igračica Lokomotive Marina Glavan slaže se sa stožerom i suigračicama da imaju malo vremena za uigravanje, ali i ona ističe kako će dati sve od sebe da ostvare prvu pobjedu:

- Okupile smo se u malo novijem sastavu. Vjerujem da su sve cure došle spremne iz svojih klubova s obzirom na to da su svima tek sezone krenule. Što se tiče kvalifikacija, imamo mali broj treninga, tri do jedne i tri do druge utakmice. Smatram da to trener Šoštarić može dobro posložiti i da ako da svaka sve od sebe da to možemo očekivati pobjedu, odnosno da prođemo, to nam je cilj ovog okupljanja..

Utakmica protiv Švicarske na rasporedu je u srijedu, 27. rujna, u 18 sati u Sutinskim Vrelima u Zagrebu. Nakon toga rukometašice putuju u ukrajinski Sumi gdje će igrati protiv domaćina, a susret je na rasporedu u nedjelju 1. listopada s početkom u 19 sati.

Izbornik Nenad Šoštarić na ovu reprezentativnu akciju pozvao je:
Ivana Kapitanović - RK Podravka Vegeta
Gabrijela Bešen – MKS Perla Lublin
Tea Pijević – RK Lokomotiva Zagreb
Aneta Benko – RK Krim Mercator
Tena Japundža – RK Lokomotiva Zagreb
Paula Posavec – RK Lokomotiva Zagreb
Kristina Plahinek – RK Lokomotiva Zagreb
Katarina Ježić – Siofok KC
Vesna Milanović-Litre –Kisvardai KCSE
Ana Debelić – RK Podravka Vegeta
Dora Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb
Žana Marić – KGHM Metraco Zaglebie Lubin
Valentina Blažević – SPR Pogon Sycyecin
Marijeta Vidak – RK Podravka Vegeta
Ćamila Mičijević –Dunaujvarosi KKS
Marina Glavan – RK Lokomotiva Zagreb
Stela Posavec – RK Lokomotiva Zagreb
Larissa Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb
Dejana Milosavljević – ŽRK Koka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije