Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smiješna računica

'Pet milijuna kuna za Švicarsku? Da, ako su jeli zlatne poluge...'

\'03.05.2012. Zagreb -  Stadion Maksimir, sluzbene prostorije GNK Dinamo Zagreb. Odrzana velika konferencija za novinare, na kojoj su prisustvovale Dinamove legende. Davor Suker.Photo: Marko Prpic/PIX
Marko Prpic/PIXSELL
16.04.2013.
u 18:30

Lijepo je zaraditi, ali novac je na velikim natjecanjima. A reprezentacija je hrvatska svetinja, koja mora igrati i u Rijeci, Osijeku...

Ovaj je put predsjednik HNS-a Davor Šuker pretjerao. Njegove riječi "Igrat će Hrvatska pet utakmica u Poljudu, ali u idućih 20 godina" razbjesnile su Split, ali i sve one kojima je Hrvatska nešto više od nogometa. Dok izbornik Igor Štimac poziva na ljubav između navijača i reprezentacije i kaže da "reprezentacija mora doći u svaki kutak Lijepe Naše", Šuker se našao na potpuno drugom kolosijeku. On bi reprezentaciju skrasio u Zagrebu, i uskratio time riječkoj, osječkoj ili splitskoj djeci priliku da vide svoje idole. Njegova netrpeljivost sa splitskom publikom traje još od igračkih dana, otkako je sjeveru pokazao srednji prst. Nije si to smio dopustiti kao reprezentativac, ali ovaj predsjednički "srednji prst" još više boli. Na stranu da se Šuker ne smije ponašati poput mnogih hrvatskih moćnika – "prije mene ništa i poslije mene ništa". Valjda je zaboravio ne tako davni dogovor HNS-a i Hajduka da se u svakom kvalifikacijskom ciklusu dvije utakmice igraju u Zagrebu, dvije u Splitu i dvije u trećem gradu. Znao se čak i raspored, ovisno o težini protivnika, ali sve to Šukera nije briga.

A onima koji znaju dosta o organizaciji utakmica smiješnima su zvučale Šukerove riječi o minusu od četiri-pet milijuna kuna kada je Hrvatska u Poljudu u kolovozu 2012. ugostila Švicarsku. Jedan od brojnih nogometnih djelatnika s kojima smo razgovarali samo se smijao.

– Mogli su potrošiti pet milijuna kuna samo ako su jeli zlatne poluge! A valjda je HNS nešto i zaradio, neke ulaznice su se prodane, prodana su i nekakva TV prava...

Bilo bi zanimljivo vidjeti Šukerovu računicu. Hitna pomoć tri je puta skuplja u Splitu nego u Zagrebu? Hajduk vozilo Hitne pomoći po utakmici plaća 2250 kuna, valjda toliko stoje i kad igra reprezentacija. Ako je minus pet milijuna kuna, onda je na vozila Hitne pomoći utrošeno 0,05 posto.

>> Šuker otpisao Split: Nemaju uvjete, a još nam i zvižde

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije