Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok na stazi

Stravična snimka: Bolid nadarene vozačice preletio zaštitnu ogradu, teško je ozlijeđena

Sophia Flörsch - nesreća u formuli 3
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
20.11.2018.
u 17:33

U jednom je trenutku mlada Njemica izgubila vlast nad bolidom koji je poletio u zrak, preletio je ogradu te završio izvan staze

Njemačka vozačica 17-godišnja Sophia Flörsch teško je ozlijedila kralježnicu u nesreći tijekom utrke formule 3 na Grand Prixu u Makau.

U jednom je trenutku mlada Njemica izgubila vlast nad bolidom koji je poletio u zrak, preletio je ogradu te završio izvan staze. Na mjesto nesreće odmah je stiglo medicinsko osoblje koje je dugo izvlačilo nesretnu Sophiju iz smrskanog bolida.

- Liječnici su radili polako, kako bi izbjegli svaki rizik i dodatno ugrozili Sophijino zdravlje. Operacija je prošla dobro i bez komplikacija - potvrdili su iz momčadi Van Amersfoort Racinga.

Nesreća se dogodila pri brzini od 171,6 km/h prije zavoja, kada je njezin bolid nekontrolirano jurio stazom  te se sudario s bolidom kojim je upravljao Japanac Sho Tsuboi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I survived the operation which took 11 hours well. Hope from now on it only gets better. I have to stay a few more days in Macau until i am transportable. I want to thank all of my fans for every single get-well wishes, which I now start reading. This really motivates me and gives me courage. My thoughts are also with everyone who was involved in the accident. I hope everybody is healthy. At the accident were really nice people, which I still have in my mind. Thank you for all the encouraging, calming words in these tough minutes in my car. A real big thanks to the medical staff here in Macau for the friendly and professional treatment. A huge thank you to the local FIA rescue-team, @mercedesamgf1 , @hwaag_official, the @fia.official and their medical team in the background and the Macau GP organisation, who support me in the best way. Also a special thank to Dr. Riccardo Ceccarelli and last but not least my Team @vanamersfoortracing, @facuregaliaoficial and @fhabsburg62 , who all suffer with me - you are phenomenal. 🤜🏻I’m going to come back!🤛🏻btw... @dallaragroup has build a very stabil chassis. #poweredbypassion #racegirl #onefamily /ad

A post shared by Sophia 👑 (@sophiafloersch) on

Perspektivna Sophia Flörsch najteže je stradala u nesreći, a medicinsku pomoć još su potražili Tsuboi, dvojica redara uza staza te jedan fotoreporter.

Njemici sa svih strana stižu brojne poruke podrške od zvijezda moto sporta, a među njima je i bivši svjetski prvak u formuli 1 Jenson Button.

'Žao mi što čujem da je Sophia Flörsch ozlijedila kralježnicu. Ali kada sam vidio nesreću posljedice su mogle biti mnogo gore', napisao je Button. 

Jean Todt, predsjednik FIA-e, također je poslao poruku podrške:

' Sve moje misli su sa Sophijom Flörsch i ostalima koji su ozlijeđeni u toj nesreći. Svima želim brzi oporavak'.

Pilot formule 1 Renaultove momčadi Nico Hülkenberg napisao je:

'Upravo sam vidio strašne fotografije iz Makaa... Moje su misli sa Sophijom Flörsch i ostalima. Ostani čvrsta!

Komentara 7

DU
Deleted user
18:37 20.11.2018.

Teško je to gledati. Želim joj svu sreću.

AN
AnteKino
17:59 20.11.2018.

To je bilo prije 2 dana koja novosti ...

IL
ilijan1a
18:51 20.11.2018.

Kud će ona u bolid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije