Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor

Perković najbolja sportašica Zagreba, stigla Janicu Kostelić

11.12.2017.
u 20:47

Nagradu je umjesto Sandre, koja je na pripremama u Americi, preuzeo Franjo Pavlović, direktor Mladosti, njezina atletskog kluba

Tradicionalno su na Trgu bana Jelačića proglašeni najbolji sportaši Zagreba. U ženskoj konkurenciji Sandra Perković, aktualna svjetska prvakinja u bacanju diska, sedmi je put izabrana za najbolju, šesti put zaredom. Seriju je prekinula 2011. godine zbog suspenzije.

Po broju naslova najbolje sportašice Zagreba Sandra je dostigla Janicu Kostelić. S obzirom na to da Janica već odavno ne skija, može se očekivati da će Sandra uskoro postati laureatkinja s najviše titula. Nagradu je umjesto Sandre, koja je na pripremama u Americi, preuzeo Franjo Pavlović, direktor Mladosti, njezina atletskog kluba.

Peti put Lokomotiva

Tin Srbić, svjetski prvak u vježbi na preči, najbolji je sportaš Zagreba. On je tek drugi gimnastičar, nakon Marija Možnika, koji je postao najbolji sportaš Zagreba.

1/19

 

Rukometašice Lokomotive, pobjednice Challenge cupa, najbolji su ženski sastav Zagreba. Lokosicama je ovo već peto priznanje da su najbolje u Zagrebu.

– Trudit ćemo se da i sljedeće godine budemo na ovom mjestu. Igramo na tri fronte. Želimo osvojiti domaći kup i prvenstvo te donijeti još jedan europski trofej u Zagreb – rekao je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive.

Najbolja je muška momčad Cedevita, prvak Hrvatske i osvajač kupa. Cedeviti je ovo prvi put da je proglašena najboljom u gradu.

– Nakon subotnje pobjede nad Partizanom u Beogradu stigli smo na Trg u sjajnom raspoloženju. Naš je san osvojiti ABA ligu ove sezone i konačno opet zaigrati u Euroligi – rekao je Davor Užbinec, direktor kluba.

Za najbolju sportsku posadu treći put zaredom proglašeni su Martin i Valent Sinković, srebrni na Svjetskom veslačkom prvenstvu u disciplini dvojac bez kormilara.

– Nova disciplina, nova medalja, isti trener, Nikola Bralić. Zlato nam je izmaklo, ali to nam je samo motiv više za sljedeća natjecanja – rekao je Martin Sinković.

1/9

Ovo je bio 42. izbor. Ove godine sportaši Zagreba osvojili su na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima ukupno 196 odličja, od čega 58 zlatnih.

– Ukupno 94 sportaša i 48 sportašica osvajali su medalje u 29 sportova. U odnosu na 2016. godinu, osvojili smo 26 odličja više – rekao je Zdenko Antunović, glavni tajnik SSGZ-a.

Kostelići za povijest

Posebna priznanja SSGZ-a za najuspješnije sportaše s invaliditetom dobili su Helena Dreta Karić, Zoran Talić, Petra Deša i Ruža Markešić, Laura Štefanac i Boris Gramnjak. Godišnje nagrade za vrhunske rezultate dobili su Kristina Tomić, Ivan Marcelić, Josip Glasnović, Damir Martin, Goran Čolak i Ivan Huklek, a nagrade za životno djelo Slaven Zambata, Josip Čorak, Marijan Marić, Jadranka Blagus i Kajakaški savez Zagreba. Najuspješniji treneri su Lucijan Krce, Edis Elkasević i Pero Kuterovac, dok su Janica i Ivica Kostelić dobili priznanja za izniman doprinos zagrebačkom sportu.

Komentara 2

LA
lazio
21:39 11.12.2017.

Svaka cast...

GR
grodar
21:08 11.12.2017.

Gic gic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije