Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišao iz baskijskog kluba

Perasović raskinuo ugovor s Baskonijom

Velimir Perasović
Foto: Pixsell
1/6
15.06.2016.
u 08:00

U tijeku su pregovori između turskog kupca (Efes) i španjolskog trgovca (Baskonija) oko odštetne cijene za hrvatskog trenera

Kako se i očekivalo, hrvatski stručnjak Velimir Perasović (51) sljedeće sezone neće voditi Baskoniju, poznati baskijski klub poznat još i pod sponzorskim imenom Laboral Kutxa.

Očekivanu vijest je službenom pred medijima učinio predsjednik kluba Josean Querejeta kojemu Perasov odlazak nije mio, ali mu je drag novac koji može dobiti za njega od Hrvatova otkupitelja Anadolu Efesa.

– Nakon euroligaškog Final Foura, Perasović mi je rekao da odlazi u Anadolu Efes. Kao i sve u klubu, i mene je iznenadio tajming njegove odluke pa sam ga zamolio da završi sezonu najbolje što može. Pokušali smo ga uvjeriti da ostane, no on je bio uvjeren u ispravnost poteza koji je povukao. Danas nas je pak informirao da je on jednostrano raskinuo ugovor pa će on biti taj koji mora platiti odštetnu pristojbu. Čestitam mu na sjajnoj sezoni i želim mu sve najbolje – kazao je predsjednik koji je na toj istoj presici imao potrebu kazati i ovo:

– Za sljedeću sezonu podići ćemo naš proračun za 30 do 40 posto, na 14-15 milijuna eura.

Lokalni novinari reći će nam da je u takvo što uistinu teško povjerovati i da je puno bliže istini da će proračun kluba ostati na razini na kojoj je bio u protekloj sezoni. A baš to bio je faktor koji je potaknuo Perasovića da počne ozbiljno razmišljati o ponudi iz Istanbula.

Naime, Peras je postao svjestan da će Baskonia teško zadržati igrače kojima je upravo on podigao cijenu (Adams, James, Bourousis) i da u tim okolnostima teško može ponoviti ovakvu sezonu.

Osim toga, Peras se vraća u klub u kojem je već radio, ali je imao nesretnu epizodu i raskid ugovora u ožujku 2011., pa je kao rijetko kada motiviran da se u ponovo dokaže u tom turskom klubu. A ondje ga čeka bivši suradnik Tomislav Mijatović koji je 2010. zajedno s njim otišao iz Cibone i koji je zahvaljujući svojoj stručnosti i ljudskosti u Efesu ostao sve do današnjeg dana.

Perasović bi se u Istanbulu trebao pojaviti sljedećeg tjedna do kada bi trebali završiti pregovori dvaju klubova oko njegove odštetne cijene. A ona ne može ići iznad visine ugovora za njegovu drugu, neodrađenu, sezonu u Baskoniji.

Tko zna, možda je Querejeta baš zbog toga u posljednji čas Perasoviću pokušavao povisiti ugovor za drugu godinu kako bi od bogata kupca uzeo što više, no to mu nije prošlo.

No, zato će Perasović jako dobro proći jer će, po pisanju poznatog košarkaškog tviteraša Davida Picka, od Efesa dobiti 550.000 USD za prvu, odnosno 650.000 USD za drugu godinu ugovora. Cijeli financijski paket, s otkupnom cijenom, Efes bi trebao doći nešto manje od 1,5 milijuna eura.

>>Simon i Repeša s Milanom prvaci Italije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije