Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA NE DVOJI

'Messi mi nije ni do koljena, a Neymar nije ni među deset najboljih'

Lionel Messi i Neymar
Reuters/PIXSELL
26.12.2015.
u 08:05

Messi je bolji od Pelea ? Da bi se o tome raspravljalo, on treba postići 1.283 gola. Messi mi nije niti do koljena.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele (75) oštro je kritizirao zvijezdu Barcelone Neymara poručivši kako njegov sunarodnjak 'nije niti među deset najboljih igrača u povijesti Santosa'.

"Neymar ne stvara prilike, niti donosi loptu prema naprijed. Teško ga je usporediti s najboljima kada ima mnogo nedostataka. Neymar je dobar igrač, ali i daleko od najboljih. Koliko je uopće golova zabio s glavom," kazao je Pele u razgovoru za brazilski list Placar.

Pele je kazao kako Neymar ne samo da nije među najboljima na svijetu, nego nije niti među deset najboljih igrača u povijesti Santosa, kluba u kojem su obojica potekli.

"Neymar je izgradio ime, no on je daleko od klupskih legendi. Primjerice, Vasconcelos je bio deset puta bolji od Neymara," poručio je Pele osvrnuvši se i na igre argentinskog majstora Lea Messija.

"Messi je najbolji igrač u posljednjih desetak godina. No, Messi jedva koristi desnu nogu. Ronaldo također nije kompletan. Oni su u rangu bivšeg brazilskog reprezentativca Ronalda," rekao je Brazilac.

Pele je tijekom karijere tri puta bio svjetski prvak s Brazilom (1958, 1962, 1970), dva puta klupski prvak Južne Amerike u dresu Santosa (1962, 1963) i dva puta pobjednik Interkontinetalnog kupa (1962, 1963). Tijekom karijere je zabio 1283 gola u 1363 nastupa. 

"Premda je teško uspoređivati nogometna razdoblja, siguran sam kako bi danas bio još bolji, jer su u današnjem nogometu igrači fizički bolje pripremljeni. Uz takvu pripremu moj talent bi još više došao do izražaja," kazao je.

Zanimljivo, prije četiri godine Pele je 'opalio' i po Messiju.

"Messi je bolji od Pelea ? Da bi se o tome raspravljalo, on treba postići 1.283 gola. Messi mi nije niti do koljena." 

Legendarni Brazilac nije volio niti Diega Maradonu.

"Maradona je loš čovjek i ne može biti u konkurenciji za najboljeg igrača. Jedini važan gol zabio je - rukom," kazao je Pele za kojeg nema nikakvih dvojbi tko je najbolji nogometaš svih vremena. On sam.

>> Neymar pokušao kopirati Peleov potez iz 1970. godine

Komentara 37

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
08:41 26.12.2015.

Pele ovakvim izjavama samo blati ono dobro po cemu ga znamo.

DE
debelisef
11:19 26.12.2015.

Hvalite me usta moja, kad me nece tudja ! Pele je sigurno bil jedan od najvecih, ali znam ljude koji su uzivo vidjeli i njega i Maradonu i Messija, i svi oni vele da je ovaj danasnji patuljak najbolji. Maradonana je 1986. osvojil SP sam s 10 "invalida", poluigraca. To recimo Pele nikad nije ; 1962. su osvojili bez njega , 1958. je uz sebe imal sve svjetske klase poput Didija, Vave, Garrinche, Zagala, obadva Santosa... 1970. su s njim igrale sve same klase ; Jairzinho, Rivelinho, Tostao, Carlos Alberto... Facit : Pele je uvijek iza sebe imal klase koje su i bez njega bile sposobne osvojiti SP, on je bil samo zacin na kraju. FIFA ga je proglasila najboljim, jer je za one dvolicnjake poput Blattera bil pokazni konj. Narod na internetu je za najboljeg proglasil Maradonu. Danas su obadva povijest...

AN
Andreeejjj
19:07 26.12.2015.

Ovaj matori ofucani ljubomorko PELE nije čist već godinama. On da danas ima 25 godia, mogao bi igrati jedino u NK POIKVE! Mercedez je nekada davno isto imao 50 KS ali danas ih ima 600 KS, prema tome, zna see koji je bolji!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije