Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOST U REDAKCIJI

Pele je 1975. bio oduševljen karikaturom koju mu je poklonio Večernji list

Foto: Večernji list arhiva
1/4
29.12.2022.
u 22:59

Apsolutna nogometna ikona Edson Arantes do Nascimento Pele je u travnju 1975. godine kao gost Večernjeg lista i Pepsija pristigla u Zagreb održati konferenciju za medije, doći u redakciju Večernjeg lista te održati javnu demonstraciju s pionirima Dinama

Apsolutna nogometna ikona Edson Arantes do Nascimento Pele je u travnju 1975. godine kao gost Večernjeg lista i Pepsija pristigla u Zagreb održati konferenciju za medije, doći u redakciju Večernjeg lista te održati javnu demonstraciju s pionirima Dinama.

Foto: Večernji list arhiva

Na konferenciji je nedugo nakon slijetanja u Zagreb Pele odgovarao na mnoga pitanja i pričao o mnogim zanimljivim temama, primjerice, objasnio je svoju izjavu da bi nogometu bez amaterizma prijetila propast.

- I dalje mislim tako. Ako nestane amaterizma u nogometu, nestat će i pravog nogometa. Ja najbolje znam odakle se u Brazilu regrutiraju talenti, na tisuće. Vjerujem da je tako i u Europi. Nestane li tog izvora talenata, teško nogometu - rekao je Pele.

Foto: Večernji list arhiva

Pele je nakon konferencije gostovao u zgradi Vijesnika gdje su ga dočekali tadašnji glavni urednik Večernjeg lista Milan Bekić i tadaški glavni urednik Sportskih novosti zvone Mornar. 

Osim toga, gostovanju su prisustvovali i predstavnici sponzora Pepsija te sportski novinari kuće Vijesnik. Peleu su na druženju u našoj redakciji uručeni prigodni darovi. 

Foto: Večernji list arhiva

Veliki trenutak koji je i zavšio na naslovnici Večernjeg lista za 12. i 13. travanj 1975. godine je bila predaja karikature Pelea samoj legendi, koju je napravio tada svjetski poznati i kultni karikaturist Ico Voljevica.

Foto: Večernji list arhiva

Također, novinaru sportske rubrike Ici Kerhinu je Pele ispunio veliku želju, tako da je dao autograme na pedeset fotografija brazilskog majstora koje je prikupio Kerhin.

Foto: Večernji list arhiva

Na stranici https://arhiva.vecernji.hr/ nalazi se najveća digitalna arhiva izdanja dnevnih novina u Hrvatskoj, ali i u regiji. Možete se pretplatiti na tjedan za 75 kuna, gdje dobivate 7 dana pristupa Arhivi, ili se možete pretplatiti na godinu dana za samo 359 kuna.
 

Komentara 3

VI
vidigal
23:32 29.12.2022.

Otisao je najbolji nogometas u povijesti!! Takav se nikad vise nece roditi! Pele, laka mu zemlja!

DU
Deleted user
16:01 30.12.2022.

"Pele je nakon konferencije gostovao u zgradi Vijesnika"..... Vijesnika? Ije i je su elementarne stvari iz osnovne škole: Vjesnika.

BL
blackeder2022
02:48 30.12.2022.

Ma tko šta mislio i imamao svoje preference,Pele je i po svojoj virtuoznosti ,tehničkoj savršenosti ali i nogometnim rezultatima,bio najveći nogometaš današnjice,daleko ispred i Maradone i Mesia koji su bezvrenski nogometni genijalci,ali tata nogometa je Pele i sumnjam da će ga doskora itko nadmašiti.Slava mu i laka mu bila Brazilska zemlja,Amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije