Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Karlovcu se ne osjeća sigurno

Pamić: Uzimam zaštitare!

Igor Pamić
Kristina Šdetul Fabac/Pixsell
05.03.2011.
u 19:20

Trener karlovačkih nogometaša Igor Pamić (41) više ništa neće prepuštati slučaju, nakon što ga je policija, kako tvrdi, po dobro razrađenom scenariju zaustavila u četvrtak navečer.

– Na žalost, u Karlovcu, gradu koji sam jako zavolio, više se ne osjećam sigurnim i odlučio sam angažirati dvojicu ljudi koji će stalno biti uz mene. Vozača i jednoga koji će mi noću čuvati automobil. Tko zna što bi “nekima” još moglo pasti na pamet kako bi me diskreditirali – kazao nam je jučer Igor Pamić u emotivnom nastupu.

Zasjeda nije uspjela


Tko je smjestio Igoru Pamiću, osebujnom ljubimcu karlovačkih navijača i igrača? Nije tajna da najveći hrvatski trener (192 cm, 130 kg), ali i ponajveći hrvatski trenerski potencijal već dulje vrijeme nije ljubimac predsjednika Turkovića, no Pamić ovom zgodom ni u koga ne upire prstom. Kaže kako će svakome biti jasno odakle vjetar puše...

A je li ga predsjednik barem nazvao, pokušao pomoći u policiji?

– Ne, nisam se već dulje s njim čuo, kao ni s bilo kim drugim iz kluba. Nije li to čudno? Ako se dobro sjećam, Mamić je neke svoje igrače dočekivao ispred zgrade policije. E, to je gospodin – kaže Igor.

Policija ga je zaustavila u četvrtak u 19.45. Napuhao je 0,57 promila alkohola u krvi...

– Ti koji su mi “poslali” policiju za vrat nisu imali sreće jer sam popio samo tri mala piva. Moram reći da su policijski službenici bili vrlo korektni, profesionalni i iskreni. Priznali su da to rade po nečijoj naredbi, što vam može potvrditi i tajnik kluba Dražen Mejašić, koji se ondje zatekao – dodaje Pamić.

Mejašić je doista potvrdio Pamićeve riječi, ne želeći nagađati tko je i zašto poslao policiju pred Pamića. No, zašto je trener odbio testiranje na drogu?

– Zato što sam naslutio u kojemu sve to smjeru ide. Najprije su mi željeli “napakirati” da sam alkoholičar, a onda me i proglasiti narkomanom! Neće moći! No, ja pristajem na javno testiranje na drogu, bilo gdje i bilo kad, pred novinarima, jer nemam razloga od toga strahovati – kaže Pamić.

Zalijevao sam igralište


U javnost je istoga dana procurila priča kako mu klub smanjuje plaću za 20.000 kuna.

– Sa mnom nitko nije razgovarao, a želi se prikazati kao da je zbog toga iz mene proključalo nezadovoljstvo. Moja je mjesečna plaća 35.000 kuna i, s obzirom na aktualnu situaciju u društvu, ne izražavam nezadovoljstvo. Ja sam čak svojedobno i sam predložio smanjenje plaće za deset posto, što nikad nisam čuo ni od jednog trenera. Karlovac sam iz treće lige doveo do toga da u elitnom terminu na HTV-u igra derbi s Dinamom, ovdje sam prije koju godinu ljeti zalijevao igralište, igračima posuđivao svoj novac kako ne bi potonuli, uvijek davao sve od sebe.

Pokolebao vas je najnoviji slučaj? Je li vrijeme za odlazak nakon četiri godine?

– A ne, ništa me neće prestrašiti! Još imam puno toga dati Karlovcu – zaključio je Igor Pamić.

Dinamu treba kontinuitet s trenerom


Kako najavljuje Vaha, Dinamo bi uskoro opet mogao tražiti trenera. Je li Pamić kandidat za nasljednika?

– Halilhodžić dobro radi i najvažnije je da ima mir. Dinamu s trenerom samo treba kontinuitet. Pitanje je dana kada će Dinamo u Europi napraviti iskorak koji se dugo čeka, treba mu samo mrvica sreće. Blizu je dan kada će Dinamov trener biti heroj – kaže Igor Pamić.

Klubu sam posudio 80 tisuća kuna za igrače

Ovakav slučaj vjerojatno još nije zabilježen: trener Karlovca posudio je svoj novac klubu kako bi isplatio igrače!

– To su ipak nečija djeca i srce mi se slama kada ih vidim kako pate! Da, uoči utakmice sa Zadrom, kada je situacija bila bezizlazna, podigao sam sa svoga računa 80.000 kuna i posudio klubu kako bi se ti dečki osjećali kao ljudi, kako ne bi došlo do sveopćeg raspada. Taj novac klub mi još nije vratio – kaže Pamić.

No, nije to bila jedina pozajmica. Pomogao je svojim igračima i uoči Dana mrtvih...

– Dečki nisu imali novca da odu na groblje, nije li to žalosno!? Uskočio sam i tada – dodaje Pamić, koji Karlovčane vodi od 2007.

Od sredine prošle godine, zbog uporne borbe za prava karlovačkih nogometnih profesionalaca, u tihom je ratu s upravom kluba, koja očito ne ispunjava svoje obveze.

– Uvijek ću biti na strani maloga čovjeka i na strani istine, ma koliko ona nekoga boljela – kaže Pamić.

Standard raskida ugovor s mojim Alenom

Igor Pamić otac je dvojice profesionalnih nogometaša, Alena (21) i Zvonka (20). Na žalost, Alenova karijera naprasno je prekinuta prošloga studenoga, kada je kolabirao na utakmici Standarda iz Liegea. Tata kaže da je prekid samo privremen.

– Alen je u Liegeu prije potpisa ugovora prošao liječnički pregled. Njegovi problemi pojavili su se nakon što je u klubu podvrgnut strogoj dijeti koja ga je trebala dovesti do 79 kilograma tjelesne težine. Zbog toga je kolabirao. Srce mu je zdravo, no ostali organi nisu to dobro podnijeli – objašnjava Igor Pamić.

Na žalost, priznaje kako je i sam kriv što Belgijci sada raskidaju ugovor s Alenom.

– Nismo s francuskog preveli ugovor u kojemu stoji da se on raskida na štetu igrača ako ima zdravstvenih tegoba. Ljutit sam zbog toga, ali ne možemo ništa promijeniti. Alen se uskoro vraća iz Belgije – dodaje Igor.

Zvonko Pamić, kojega je Bayer Leverkusen kupio od Rijeke za 500.000 eura, nije se naigrao na posudbi u Freiburgu. Tata i to teško proživljava...

– Sezona je razočaravajuća. Taj odlazak u Freiburg i nije bio najsretnija opcija jer je momčad ulovila dobar ritam, a Zvonko je dva mjeseca bio ozlijeđen i nije se uspio nametnuti. Njegovu treneru tu ništa ne mogu zamjeriti. Za moga sina možda bi bilo bolje da je ostao u Leverkusenu i stalno bio na oku treneru koji ga je i doveo. No, Zvonko je mlad, stalno ga hrabrim, samo neka se bori – zaključio je Igor Pamić.

Zvonko Pamić nastupio je za Freiburg ove sezone samo dva puta, po 13 minuta u jesenskim srazovima s Bayernom i Borussijom Mönchengladbach. Ovoga proljeća nije dobio niti jednu minutu.

Tajnik kluba Mejašić: Naš trener govori istinu

Tajnik NK Karlovca Dražen Mejašić jučer nam je potvrdio Pamićevu priču o razgovoru s policijskim službenicima.– Da, oni su doista rekli da rade po nečijoj naredbi. Ja sam se ondje slučajno zatekao jer sam bio na putu prema pekarnici. Naravno da sam se zaustavio da vidim u kakvoj je trener nevolji. Hoće li klub reagirati? To nije u mojoj, nego u nadležnosti UO-a – kaže tajnik.

Ključne riječi

Komentara 4

EU
EuroAzija
19:48 05.03.2011.

\"Kako najavljuje Vaha, Dinamo bi uskoro opet mogao tražiti trenera. Je li Pamić kandidat za nasljednika?\" - štetočina Dasović opet nastupa po nečijoj naredbi, Dasoviću, lopove, pitaj ove policajce po čijoj su naredbi radili, možda i njih plaća Štico ili netko treći. DASOVIĆU CIGANE, ODLAZI IZ SVETINJE!

DU
Deleted user
21:08 05.03.2011.

Paminjo ne daj se iz Karlovca! Nije važno što se govori nego tko govori,a navijači su zna se na čijoj strani.

FR
frik
04:58 06.03.2011.

Ne daj se Pamicu ovo dubre od Turkovica samo sere da je pravi covijek stao bih na stranu trenera kao sta si ti! A Drazena osobno poznajem on gdje god je bio direktor taj klub je dobro stajao i dobor se drzao !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije