Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKA UTAKMICA

Ovo nitko nije očekivao, Dinamo deklasirao slovenskog prvaka

Villarreal: CF Villarreal i GNK Dinamo u četvrtini finala Europske nogometne lige
Pixsell/PIXSELL
19.06.2021.
u 21:11

U prvom dijelu plavi su igrali u sastavu: Zagorac – Stojanović, Lauritsen, Perić, Moubandje – Jakić – Majer, Mišić, Tolić, Ćuže – Kulenović, s time da je zbog ozljede desnog stopala rano iz igre morao Jakić, a ušao je Franjić.

U prvoj pripremnoj utakmici Dinamo je u Murskoj Soboti na stadionu Fazanerija pobijedio domaću Muru s 4:0. U sudaru kombiniranih momčadi slovenskog i hrvatskog prvaka plavi su bili puno bolji i opasniji i mogli su znatno uvjerljivije pobijediti.
U prvom dijelu plavi su igrali u sastavu: Zagorac – Stojanović, Lauritsen, Perić, Moubandje – Jakić – Majer, Mišić, Tolić, Ćuže – Kulenović, s time da je zbog ozljede desnog stopala rano iz igre morao Jakić, a ušao je Franjić.

Plavi su odlično igrali po velikoj vrućini, bili su apsolutno bolji i zasluženo do odmora vodili s 2:0. Nakon krasne akcije plavih, Tolić je našao Ćužea, a povratnik s posudbe u Dnipru snažnim udarcem pogodio bliži gornji kut u 28. minuti. Lijep je bio i pogodak Sandra Kulenovića u 41. minuti, s 15 metara malo s desne strane povratnik koji je bio na posudbi u Rijeci ciljao je i pogodio uz suprotnu vratnicu. Mogli su Zagrepčani voditi i uvjerljivije, ali nešto je uspio obraniti Obradović, Hrvat na vratima Mure dok jučerašnji kapetan plavih Danijela Zagorac nije imao puno posla, tek jednu malo ozbiljniju intervenciju.

U nastavak je Damir Krznar poslao Theophilea, Šutala, Štefulja, Špikića, Atiemwena, nešto kasnije ušli su još Čavlina, Baturina, Janković, Andrić te Kastrati koji je eksperimentalno zaigrao na poziciji desnog beka i uopće nije bio loš.

Ogromnu priliku propustili su plavi u 61. minuti, Komnen Andrić, povratnik s posudbe u ruskoj Ufi, sve je krasno napravio, pobjegao, pa su on i mladi Baturina išli sami na vratara, Andrić je odlučio sam završiti umjesto da je poslužio samog Baturinu, i neshvatljivo je promašio vrata
.

No, desetak minuta prije kraja plavi su zabili i treći pogodak, Martin Baturina je odlučio pucati i s 14 metara pogodio u sami kut za osiguranje pobjede. Još je ljepši pogodak Baturina postigao pred kraj susreta, opalio je ljevicom s 20 metara i lopta je od prečke završila iza leđa vratara Mure za konačnih 4:0 za Dinamo.

Dinamo će već sutra na pripremama u Sloveniji od 18 sati igrati protiv još jednog slovenskog kluba, to će biti Maribor Simona Rožmana.
 

Ključne riječi

Komentara 1

NA
Nale50
09:07 20.06.2021.

Andrić....sam pred golmanom...puca pored gola.....lijevo do njega mladi Baturina....sebični senior zaboravlja kakvu je radost mogao prirediti mladom osamnaestogodišnjaku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije