Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon velikih brojeva

Ovo nam se još nikad nije dogodilo

Mađarska - Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
24.03.2019.
u 20:18

Do večerašnjeg ogleda na Groupama Areni imali smo tri pobjede i četiri remija.

Hrvatska reprezentacija upisala je prvi poraz od Mađara u dosadašnjih osam susreta. Do večerašnjeg ogleda na Groupama Areni imali smo tri pobjede i četiri remija.

Bila je ovo tek treća službena utakmica ovih dviju reprezentacija, a prve dvije smo odigrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj.

>> Pogledajte kako je policija spriječila incident kada je gradom prošetao jedan mladić sa zastavom Srbije

 

U prvom susretu igranom 4. rujna u Zagrebu Vatreni su slavili 3:0 golovima Dade Prše (31), Ivana Klasnića (54) i Gabora Gyepesa (80-ag). Put do pobjede olakšalo nam je isključenje Szabolcsa Hustija u 11. minuti

Uzvrat u Budimpešti 12. listopada 2005. završio je bez golova. Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini plasiravši se na World Cup u Njemačkoj, dok je Mađarska bila četvrta.

Prvu prijateljsku utakmicu nakon proglašenja hrvatske neovisnosti igrali smo 18. svibnja 1994. u Gyoru, a susret je završio 2:2. Oba gola za domaćine zabio je Andras Kereszturi (51., 73.), a za Hrvatsku Mladen Mladenović (52., 62.).

Dvije godine kasnije Hrvatska i Mađarska su odmjerile snage u prijateljskom susretu u Osijeku, a odabranici Miroslava Blaževića su slavili 4:1.

Elvis Brajković (6.), Davor Šuker (23.), Igor Pamić (65.) i Mario Stanić (75.) zabili su za pobjednički sastav, dok je za goste strijelac bio Norbert Nagy (39).

Uslijedile su tri prijateljske utakmice u Mađarskoj, u prvoj smo slavili 2:0, a druge dvije su završile 1:1.

U svibnju 2002. igralo se u Pečuhu, a Vatreni predvođeni Mirkom Jozićem pobijedili su 2:0. Pal Dardai je u 12. minuti zatresao mrežu vlastitog vratara Gabora Kiralyja, a na 2:0 je povisio Niko Kovač u 24. minuti.

Šest godina kasnije Mađari su nas ugostili u Budimpešti, a susret je završio 1:1. Niko Kovač je zabio u 24. minuti za naše vodstvo, a 20 minuta kasnije izjednačio je Tamaš Vasko.

Posljednji put snage smo odmjerili 26. ožujka 2016. na Groupama Areni. Bila je to pripremna utakmica za oba sastava za EURO u Francuskoj, a na koncu je završilo 1:1. Prvi gol zabio je Mario Mandžukić u 29. minuti, a izjednačio je Balazs Dzsudzsak iz slobodnog udarca u 79. minuti.

Komentara 7

PR
prajdali100
20:26 24.03.2019.

Čim je Kalinić primio onaj gol prebacio sam na Dnevnik HRT i više nisam gledao tekmu.Pa čovjek je rupa !!!! U našoj igri nigdje žara, nigdje htjenja....Počela je bezvezna rasprodaja teško stečenog ugleda.Šteta.

DU
Deleted user
20:21 24.03.2019.

krle: Grješka za grješkom. Kalinić na golu katastrofalan, cijela obrana indolentna, Jedvaj i Barišić, kasnije Leovac spori, loši u postavljanju, Rakitić i posebno Perišić totalno nevidljivi, Rebić trčanje bez veze i koristi, jednostavno trud:0. Ugledajte se na Bjelicu, i njegove igrače!

LI
lily
20:52 24.03.2019.

Kalinić truba od vratara, a neka mu se pridruzi i Dalic, koji ga ne znam iz kojeg razloga forsira. Obe trube mogu u Emirate... Tamo im je jedino mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije