Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER MARSEILLE

Ovo je prava rijetkost. Ugledni francuski list Igoru Tudoru posvetio naslovnicu

Foto: L'Equipe
1/5
30.03.2023.
u 18:55

Napravili su s njim intervju na četiri stranice. Hrvatski strateg otkrio je kako su ga navijači dočekali zvižducima te istaknuo da je Ligue 1 teža od Serie A.

Nogometaši Marseillea nalaze se na odličnom drugom mjestu francuskog prvenstva s 59 bodova, sedam manje od vodećeg i financijski premoćnog Paris Saint-Germaina. Zasluge idu igračima, ali i hrvatskom treneru Igoru Tudoru, koji je u tekućoj sezoni Ligue 1 ostvario 18 pobjeda, uz po pet remija i poraza. Francuski list L'Equipe stoga je sa Splićaninom odlučio napraviti veliki intervju - posvetili su mu naslovnicu, kao i prve četiri stranice svojih novina. Prvo su ga upitali što je znao o klubu prije dolaska na Velodrome.

-  Znao sam da su osvajači Lige prvaka i da su tu igrali Alen Bokšić i Josip Skoblar. Uvijek su mi govorili da je Marseille jako važan za cijelu Francusku, ne samo za regiju. U to sam se uvjerio i sam jer gdje god da igramo navijači nas čekaju. To je predivno, poticajno, ali i stavlja vam malo više pritiska na leđa.

Svojevremeno je vodio Hajduk, koji ima posebnu navijačku podršku, a ista je situacija i u Marseilleu.

-  Velika prednost ovih navijača je da te guraju naprijed. Hari Vukas i ja se svaki put pogledamo i kažemo si: ‘Novih 60.000 danas!‘. Kao da svaku utakmicu igramo finale Lige prvaka. Onda vam u takvu atmosferu dođu Strasbourg, Angers ili Ajaccio i što kažu njihovi igrači? Kažu: ‘Ovo je veličanstveno. Pogledajte ove navijače i ovaj stadion, moramo igrati iznad svojih mogućnosti!‘. I odigaju najbolju utakmicu u sezoni. To nas košta bodova - istaknuo je.

Prije prve službene utakmice, dočekali su ga zvižduci s tribina. Zadovoljan je ovom sezonom, posebno pobjedom nad Parižanima u Kupu. 

Fin de match - joie Olympique de Marseille - Igor Tudor (entraineur de l’Olympique de Marseille) - 8ème de finale de la coupe de France de football entre Marseille et le PSG (2-1) à Marseille le 8 février 2023. 8th final of the French football cup between Marseille and PSG (2-1) in Marseille on February 8, 2023. Photo: Norbert Scanella / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: Norbert Scanella

- Svi su mi rekli da je trenirati Marseille teško i posebno. Iskreno, bilo je teško, ali to je sada stvar prošlosti. To je samo jedno iskustvo koje vas ojača kao osobu i trenera. Morate nastaviti dalje. Zadovoljan sam, bili smo dobri u Ligi prvaka. U Kupu smo razočarali, posebno nakon što smo izbacili Rennes i PSG, a ta utakmica s PSG-om bila je jedna od najboljih u kojima sam sudjelovao kao trener.

Istaknuo je da je liga teža od talijanske, u kojoj je vodio Hellas Veronu.

- Iskreno, vrlo malo sam pratio francusku ligu. U Italiji više gledamo Španjolsku i Englesku. Francuska se zanemaruje i to je greška. U potpunosti se predomislite kada je počnete gledati. Ovdje imate PSG, a takvo što nemate u Italiji. Jači su od Intera ili Juvea. Onda ovdje imate tri ili četiri ekipe koje su možda slabije od onih u Italiji na tim pozicijama. Ali ovdje su ekipe od šestog do zadnjeg mjesta bolje - rekao je Tudor. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije