Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TROFEJ

Ovo je igrač kojeg bi svaki klub poželio... 'Trebao bi u Hajduk da mu donese titulu'

Internazionale v AC Milan - Coppa Italia - Quarter Final - Giuseppe Meazza
Jonathan Moscrop/Newscom/PIXSELL
03.05.2021.
u 13:30

- Ne bojim se da izgovorim riječ Scudetto. Osvojio sam mnogo trofeja u Njemačkoj i Španjolskoj, ali želim i sa Interom - sinoć je to i potvrđeno

Dugih jedanaest godina prošlo je od zadnjeg Interovog naslova, 'scudetto' je napokon dočekan, a već se sinoć na trgu 'Piazza del Duomo' okupilo više od 30.000 navijača.

Veliki je to uspjeh i za jednog nogometaša. Nogometaša koji osvaja titule kamo god da dođe. Italija, Njemačka, Španjolska i sada ponovno na vrhu Serije A. Sve je to uspjelo čileanskom reprezentativcu Arturu Vidalu. Čovjek je u deset uzastopnih sezona osvojio devet titula u domaćim prvenstvima.

Tri države, četiri različita kluba

Kada je u ljeto 2011. došao u Juventus krenuo je njegov pohod na pehare. Tamo ih je osvojio četiri, a zatim prelazi u minhenski Bayern. Tri titule s Bavarcima i još jedna godinu kasnije s Barcelonom doveli su ga na učinak 8/8 titula. Jedino u prošloj sezoni nije uspio s katalonskim klubom osvojiti La ligu ponovno, bili su drugi odmah iza Real Madrida. Ipak očito su se Vidalova predviđanja za ovu sezonu ostvarila.

U jednom intervjuu krajem prošle godine rekao je:

- Prošle godine Inter je bio blizu, ali tim je bio mlad. Morali su raditi više, ali ove godine šansa je dosta bolja.

U tom trenutku, Inter je bio drugi na ljestvici, a ispred njega nalazio se Milan.

- Ne bojim se izgovoriti riječ Scudetto. Osvojio sam mnogo trofeja u Njemačkoj i Španjolskoj, ali želim i sa Interom. Moramo da radimo, da se fokusiramo na utakmicu i da idemo jednu utakmicu za drugom. Na kraju ćemo vidjeti da li je to dovoljno da osvojimo titulu.

Nažalost, Vidal trenutno ima ozljedu koljena, a u ovoj sezoni za Inter je odigrao 23 utakmice te ima jedan pogodak i dvije asistencije. Ovo nisu pretjerano velike brojke, ali za njegovu poziciju najbitnija su dodavanja, praćenje suigrača te tako ima 87% točno dodanih lopti.

Čileanac osvaja titulu gdje god se nađe pa su se tako navijači našalili da bi trebao doći i u Hajduk ili recimo Arsenal. S 33. godine na leđima, ne sumnjamo da će osvojiti još koji pehar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije