Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VI STE IZABRALI

Ovo je Dinamov europski 'bingo', bilo bi dobro da modri izvuku baš njih. Iako, postoji kvaka...

Dinamo se plasirao u osminu finala Konferencijske lige
Marko Lukunic/PIXSELL
23.02.2024.
u 09:24

Po analizi profesora Tomislava Globana, Dinamo ima veće šanse izvući tri kluba. Jedan od tih je upravo onaj kojeg ste vi poželjeli

Petak, 13 sati, švicarski Nyon. U središtu europske nogometne federacije bit će određeni parovi osmine finala Konferencijske lige. Dinamo je taj stadij natjecanja izborio nakon što je u prvom krugu nokaut-runde eliminirao španjolski Betis. Na papiru, velika se većina protivnika čini lakšima od Španjolaca, ali... Papir je papir, a ono pravo morat će izabranici Sergeja Jakirovića pokazati na terenu.

Analizirao je mogućnosti ždrijeba uvaženi profesor i zagrebački ekonomist Tomislav Globan. 

"Dinamo ima nešto veću šansu izvući Club Brugge, PAOK i Maccabi Tel Aviv nego preostalih pet potencijalnih protivnika. Razlog za to je što se u 1/8 finala ne smiju sastati klubovi iz istih država, a među nenositeljima s Dinamom su Union SG, Olympiacos i Maccabi Haifa."

Pitali smo vas u našoj anketi, koga biste željeli da Dinamo izvuče u osmini finala Konferencijske lige?

Kao što je vidljivo po rezultatima, daleko prednjače dva kluba. Zanimljivo, do zaključenja ovoga teksta najviše je glasova dobila Viktoria Plzen. Upravo s Česima Dinamo je igrao u skupini ove sezone, i oba puta izgubio. I u Plzenu i u Zagrebu bilo je 1:0 za Čehe. Valjda je kod navijača i naših čitatelja prevagnula želja za sportskom osvetom... Na drugom je mjestu pak Maccabi iz Tel-Aviva. Izraelski predstavnik činio vam se nešto lakšim od ostalih, iako treba naglasiti da modri u slučaju da ih ždrijeb spoji s Maccabijem ne bi putovali u Izrael. Zbog sukoba koji ondje i dalje traju, UEFA će svakako izmjestiti utakmicu Maccabi Tel-Aviva, kao i Maccabi Haife, koja je svoj domaći susret šesnaestine finala protiv belgijskog Genka igrala u Budimpešti.

 

 

Komentara 1

ZA
!zagreb!
12:41 23.02.2024.

Ne bih volio grke. Oni su nam uvijek bili zeznuti, a nisu atraktivan protivnik. Prije bih Villu nego PAOK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije