Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.02.2022. u 20:30

Ova sezona dala nam je plejadu majstora nogometa u svim velikim klubovima lige.

Jedna od najzanimljivijih i najnapetijih sezona u povijesti Prve HNL ne donosi nam izjednačenost samo na vrhu prvenstvene ljestvice nego i u individualnom pogledu. Umjesto onih sezona kad se istaknuo isključivo samo neki dinamovac poput recimo Eduarda, ova sezona dala nam je plejadu majstora nogometa u svim velikim klubovima lige. Stoga pregledavamo deset najvećih HNL zvijezda u ovom trenutku, ali za zvjezdani status kvaliteta nije nužno jedini kriterij.

Sigurno ima tu i igrača koji bi po nekim objektivnim mjerilima bili na ovom top 10 popisu poput kapetana Dinama Arijana Ademija te reprezentativnih vratara Dominika Livakovića i Ivice Ivušića, ali na popisu su zvijezde u koje su nekako, bilo to sjajnim igrama, bilo to možda čak nekim padovima u formi ili pak izrazito važnim transferima na sebe privukle najviše pažnje tijekom ove izjednačene borbe.

U poprilično, recimo to tako, poštenom rasporedu, među deset najvećih ovosezonskih zvijezda nalaze se po tri igrača Dinama i Hajduka te po dva igrača Rijeke i Osijeka, sva četiri aktivna pretendenta na naslov prvaka. Sveukupno su svi nogometaši s top 10 popisa u svojim karijerama upisali 3055 nastupa te postigli 897 pogodaka. I u rubrici nastupa (507) i u rubrici pogodaka (171) prednjači povratnik u Hajduk 34-godišnji Nikola Kalinić, a po broju pogodaka u svojim karijerama slijede ga Mislav Oršić (138), Josip Drmić (118) i Mijo Caktaš (111). Sveukupno ova grupa igrača po Transfermarktu vrijedi 45,5 milijuna eura.

20.02.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Mate Males, Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Petar Bockaj Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zbog velikih transfera koji bi mogli imati utjecaj na borbu za naslov tu su Caktaš, Lovrić, Kalinić i Bočkaj, koji je također na popisu zbog fantastičnih igara ove sezone, kao i Livaja, Drmić, Murić, Krovinović i Oršić, dok se za Brunu Petkovića domaća nogometna javnost pita kad će proraditi budući da je izvan forme, ali i dalje se o njemu iznimno često govori.

Iako ima hrvatskih korijena, treba naglasiti da je Josip Drmić kao Švicarac jedini nogometaš koji među ovim zvijezdama ne igra pod hrvatskom zastavom. Svi ostali su iz Hrvatske, većinom u očekivano najboljoj igračkoj dobi od 25 do 29 godina, što je pozitivan korelacijski znak za porast kvalitete lige. Igrači poput Livaje i Oršića nikad ne bi ni dobili priliku u reprezentativnom dresu da su išli po Bliskom istoku, Sjevernoj Americi ili ostatku Azije dominirati manje kvalitetnim ligama, porasli su i oni, a i HNL; svi na dobitku. Tko zna, možda tu priliku dobiju i momci poput Bočkaja, Krovinovića i Murića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 5

AN
AntonSevel
11:12 21.02.2022.

Livaja za koplje ispred svih.

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
22:11 22.02.2022.

Najveća zvijezda HNL-a je Marko Livaja!

TO
Tomi
21:57 20.02.2022.

Kakav Kalinic ,pa Orsic je koplje ispred

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije