Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJJAČE SNAGE

Ovih 11 je izbor Zlatka Dalića! Trojac seli na klupu, evo tko ulazi

Zlatko Dalić i Luka Modrić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
24.03.2019.
u 08:00

Male brige izborniku Daliću izaziva stanje Kramarićeva koljena. Nakon utakmice u četvrtak, strijelac pobjedničkog pogotka držao je led na tetivi koljena, ali kaže da se već navikao na to

Tri su boda protiv Azerbajdžana upisana, a danas izabranike Zlatka Dalića očekuje druga utakmica kvalifikacija za Euro, nezgodno gostovanje kod Mađara (18 sati, Doma TV).

– Imat ćemo pokoju promjenu u prvih 11, nakon ozljede potpuno spremni bit će Brozović i Rebić, a nakon suspenzije vraća se Lovren – poručio je izbornik.

U odnosu na dvoboj s Azerbajdžanom, početni sastav trebao bi doživjeti tri promjene. Umjesto Ćalete-Cara, koji je pokazao nesigurnost protiv Azerbajdžana, na mjesto stopera sigurno će upasti Dejan Lovren. U prvih 11, na mjesto defenzivnog veznog, upada Marcelo Brozović, što znači da će se na klupu preseliti Mateo Kovačić.

Napadač Dinama Bruno Petković odigrao je solidnih 69 minuta protiv Azerbajdžana, no Rebić se potpuno oporavio nakon lakše ozljede i spreman je istrčati na travnjak.

Male brige izborniku Daliću izaziva stanje Kramarićeva koljena. Nakon utakmice u četvrtak, strijelac pobjedničkog pogotka držao je led na tetivi koljena, ali kaže da se već navikao na to.

>> Pogledajte kako je policija spriječila incident kada je gradom prošetao jedan mladić sa zastavom Srbije

– Boli me uglavnom nakon svake utakmice, to je kroničan problem, ali stisnem zube – objasnio je Krama.

Iz liječničke službe reprezentacije poručili su da će Kramarić biti spreman.

>> Pogledajte što su dan uoči utakmice rekli Zlatko Dalić i Ivan Rakitić

Rijetko gube kod kuće

Sastav koji će istrčati danas protiv Mađara trebao bi izgledati ovako: Kalinić – Brekalo, Vida, Lovren, Barišić – Rakitić, Brozović – Rebić, Modrić, Perišić – Kramarić.

Iako je ofenzivni Brekalo zadovoljio na poziciji desnog beka, dobra vijest je i oporavak “prirodnijeg” desnog beka Tina Jedvaja.

– S nama je u Budimpešti, vidjet ćemo uoči utakmice je li do kraja spreman – poručio je Dalić, koji će danas u prvih 11 imati sedam startera s utakmice finala SP-a.

Dalić je još napomenuo:

– Mađarska je domaćinska momčad, rijetko gube kod kuće, neće biti lako do tri boda.

Bi li ga zadovoljio bod?

– Mi smo Hrvatska, doprvak svijeta, i sigurno nećemo igrati na bod, već na pobjedu. No, ako na kraju završi izjednačeno, nećemo biti nesretni. Najvažnije je da skupljamo bodove i na kraju ulovimo prva dva mjesta koja vode na EP.

>> Pogledajte što su dan uoči utakmice rekli Zlatko Dalić i Ivan Rakitić

A da Mađari nisu bezazlen protivnik na svojoj Groupama Areni, potvrđuje i statistika da su u Budimpešti slavili u posljednjih pet utakmica, uključujući i sve tri domaće utakmice Lige nacija (Grčka 2:1, Estonija i Finska po 2:0). Posljednji put kod kuće su izgubili od Portugala (0:1), u kvalifikacijskoj utakmici za SP.

A dan uoči utakmice protiv Hrvatske glavna tema među Mađarima bio je istup kapetana Adama Szalaija. On je nakon poraza 2:0 u Slovačkoj istresao sve što mu je na duši, usput uputivši kritike i suigračima i izborniku.

– Nismo bili spremni za utakmicu, ni fizički ni taktički. U obrani smo bili loši... Ma, cijela je momčad bila loša. Glupost je da smo imali premalo vremena prije utakmice, jer i Slovaci su se poput nas okupili u ponedjeljak – rekao je Szalai, a tu njegovu iskrenost mnogi su mu zamjerili.

Ipak, izbornik Mađara, talijanski stručnjak Marco Rossi jučer je pokušavao smiriti napetost.

Remi prije tri godine

– Ja se ne ljutim zbog njegova istupa. Dapače, pokazao je koliko mu je stalo, a kao kapetan ima pravo sve reći – rekao je Rossi pa se osvrnuo na suparnike Hrvate.

Respektiramo Hrvate, svjetski su doprvaci, ali mi se nikoga ne bojimo. Uostalom, Mađarska je remizirala protiv Hrvata prije tri godine, a mnogi od sadašnjih hrvatskih igrača nastupili su na toj utakmici.

U prvih 11 Mađara danas će vjerojatno nastupiti i veznjak Osijeka Laszlo Kleinheisler.

– Dvojac Modrić – Rakitić drži konce hrvatske igre i jedva čekam nadmetanje u vezi s njima. Ključ će biti da njih zaustavimo jer oni su okosnica hrvatske igre. Bit će teško, ali uvjeren sam da možemo do boda ili sva tri – zaključio je Kleinheisler. 

>> Pogledajte kako izgleda stadion na kojem će Mađarska ugostiti Hrvatsku

 

Komentara 29

KO
Kopreinitz
09:25 24.03.2019.

Po Pobjedu, samo POBJEDA.

BI
billynik
09:18 24.03.2019.

Ne razumijem zašto se forsira Kalinića kad one ne brani ni u svom drugoligašu uz to brani očajno.

MA
MađarskaIna
09:39 24.03.2019.

Samo da nama Mađari i na nogometnom terenu ne gazduju i šefuju kao u nekadašnjoj hrvatskoj privrednoj svetinji Ini..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije