Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SESTRA TUŽNA ZBOG TOGA

Ovako danas izgleda Ćirin grob – beton i drveni križ. Javio se i njegov sin

Zagreb: Obilježava se prva godišnjica smrti Miroslava Ćire Blaževića
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/20
08.02.2024.
u 11:56

Obitelj radi na tome da legendarni trener dobije dostojno vječno počivalište. Miroslav Blažević mlađi tako nam je nedavno otkrio i da je naručio spomenik za očev grob u aleji velikana na Mirogoju kod poznate klesarske obitelji Jakšić iz Donjeg Humca na otoku Braču te se nada da će ubrzo biti dovršen.

Žalosti me u kakvom je stanju Ćirin grob, rekla je sestra pokojnog Ćire Blaževića Jozefina Seka Dragun u razgovoru za Večernji list. 

Legendarni trener preminuo je prije točno godinu dana i pokopan je na Mirogoju. Kako izgleda njegovo posljednje počivalište, možete pogledati u galeriji.

Zagreb: Obilježava se prva godišnjica smrti Miroslava Ćire Blaževića
1/20

No, obitelj radi na tome da legendarni trener dobije dostojno vječno počivalište. Miroslav Blažević mlađi tako nam je nedavno otkrio nam je i da je naručio spomenik za očev grob u aleji velikana na Mirogoju kod poznate klesarske obitelji Jakšić iz Donjeg Humca na otoku Braču te se nada da će ubrzo biti dovršen.

– Tatin grob bit će izrađen od bijelog bračkog kamena i za sada vam mogu otkriti samo da će imati motiv bijelog šala – rekao je Miroslav mlađi te dodao kako je Ćiro iznimno volio otok Brač i Dalmaciju te da mu je bilo jako stalo da se spomenik napravi upravo od hrvatskog kamena.

Trener svih trenera napustio nas je nakon teške bolesti 8. veljače 2023., točno jedan dan prije svog 88. rođendana, ostavljajući tako veliku prazninu u našem sportskom, ali i općenito javnom životu. Tu prazninu nemoguće je popuniti, ali puno će se napraviti za cjelokupnu društvenu zajednicu i ako uspijemo neke njegove uspjehe, izjave i analize sačuvati od zaborava. Njegov sin stoga nam je otkrio i da se za ovu planira izrada web-stranice na kojoj bi se, baš kao i na društvenim mrežama, kroz razne priče iz Ćirina života i privatne fotografije koje do sada nikada nisu viđene trebala očuvati uspomena na čovjeka koji nam je svojim rezultatima donio toliko radosti u živote. Osim toga, ove su godine u planu i dvije knjige.

Završna faza tog projekta na kojemu se posljednjih godinu dana intenzivno radi ujedno je i najsloženija. Planiran je, naime, muzej Miroslava Ćire Blaževića, oko čega je njegov sin već stupio u razgovore s Tomislavom Tomaševićem, gradonačelnikom Zagreba, te se nada da će Grad u tome prepoznati svoj interes, a isto je očekivano i od Republike Hrvatske te Hrvatskog nogometnog saveza koje je Ćiro sve skupa itekako zadužio.

 
 
 
Ključne riječi

Komentara 11

ZO
Zoran
12:47 08.02.2024.

Može ih biti sram,mislim na Ćirinu obitelj. Ostavio im je milijune oko kojih se bore,a čekaju da im netko drugi napravi spomenik. Ako njima ne smeta da bude bez spomenika nebi trebalo smetati ni ostatku države. Svaka čast Ćiri,ali imaa puuuno više zaslužnijih u Hrvatskoj koji od njega a nisu dobili spomenik osim od svoje obitelji.

NE
Neretva93
12:02 08.02.2024.

Izgleda da je vami hrana privatne stvari i privatni život!

LE
Leonn
13:07 08.02.2024.

Zar ih nije sram da ocekuju da mu spomenik radi netko drugi,drzava valda,a nasljedstvo su znali pograbiti ko zvijeri. Atko nama placa i ureduje grobna mjesta..sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije