Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENIO BOJE

Ovaj uspješni sportaš više ne želi nastupati za Hrvatsku. Odabrao je susjede

Šegedin
Foto: Facebook
1/3
31.05.2020.
u 20:43

Sad je i službeno potvrđeno da je Šegedinu dodijeljeno državljanstvo susjedne države, a u nedjelju su bosansko-hercegovački mediji objavili da su jamstvo za Korčulanina dali Teakwondo savez i Olimpijski odbor BiH.

Bivši hrvatski taekwondo reprezentativac 27-godišnji Korčulanin Dinko Šegedin odlukom Vijeća ministara i službeno je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine pa će ubuduće nesmetano braniti boje reprezentacije susjedne države. 

Šegedin je još u veljači ove godine, zajedno s Marijom Štetić iz zagrebačke Dubrave, predstavljen kao novi taekwondo reprezentativac BiH, a oboje se nalaze među 20 najboljih svjetskih boraca u svojim težinskim kategorijama.

Sad je i službeno potvrđeno da je Šegedinu dodijeljeno državljanstvo susjedne države, a u nedjelju su bosansko-hercegovački mediji objavili da su jamstvo za Korčulanina dali Teakwondo savez i Olimpijski odbor BiH.

Prema Zakonu o državljanstvu BiH, stranac za dobivanje državljanstva te zemlje treba, između ostaloga, imati odobren stalni boravak najmanje tri godine, dovoljno poznavati jezike naroda i pismo BiH, ne smije biti osuđivan i protjerivan iz susjedne države.

Dinko Šegedin sudjelovao  je na svjetskim i europskim natjecanjima te ostvarivao odlične rezultate među kojima su brojne medalje na G1 i G2 turnirima. Trenutno se nalazi u TOP 20 na svjetskoj rang-listi što mu daje šanse za plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
21:02 31.05.2020.

U BiH iz Hrvatske ode samo ološ.

SS
sokac sa drave
21:13 31.05.2020.

Sazrijela je svijest kamenjarskih osmanlija ka povratku svojim korijenima.

Avatar JenniferAK79
JenniferAK79
21:29 31.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​is︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije