Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otto Barić:

'Ovaj Bayern je dobar, ali Heynckesov je bio bolji, to je zaista bio atomski nogomet!'

Football - Bayern Munich v Porto - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg - Allianz Arena, Munich - Germany - 21/4/15  Bayern Munich's coach Josep Guardiola celebrates their fifth goal Reuters / Kai Pfaffenbach
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
23.04.2015.
u 20:19

Petarda u poluvremenu: Bez obzira na mnogo ozljeda, Bayern ima 20 igrača, a Porto nema.

Nakon pobjede Porta (3:1) u prvoj utakmici nije se baš moglo očekivati da će Bayern petardom već u prvom poluvremenu uzvratnog susreta riješiti sve dvojbe. I s obzirom na prikazano, mogao je Porto i teže stradati od tih 6:1.

Bila je to rapsodija bavarskog nogometnog ponosa, a tako visok rezultat u ovako visokoj fazi Lige prvaka, u četvrtfinalu, ostat će u analima i često će spominjati tu utakmicu. A Bayern, koji je već bio otpisan nakon poraza 1:3 u Portugalu, sad se prometnuo u momčad koja ima snagu možda otići i do kraja.

Pipa se otvorila i curilo brzo

– Znate kako je to kad Bayernu krene, a krenulo mu je jer su od početka ušli sjajno. I to je uvijek bila moja nogometna parola, od početka krenuti. Tako je Bayern u prvih 15-20 minuta dobio sve duele, brzo se rješavao lopte, otvarao prostor. A kad se 'pipa' otvorila, sve je bilo gotovo vrlo brzo. Imali su pravi pristup, bili su agresivni, a kad je Bayern takav, toliko željan, onda je i jako dobar – prenio je svoje dojmove Otto Barić koji je i sam radio u Njemačkoj.

No Bayernu je nedostajalo mnogo igrača iz udarne postave, mnogi bi rekli – ključni igrači kao Franck Ribery i Arjen Robben.

– Istina je, ali moramo znati da Bayern ima 20 pravih igrača, a Porto ih nema. Da su Portu u prvoj utakmici nedostajala dva-tri igrača, ne bi pobijedili sa 3:1.

Te su ozljede u Bayernu digle mnogo buke, Pep Guardiola je bio ljutit na liječničku službu pa je cijela ta služba napustila münchenski klub. A i nekako je mnogo ozljeda.

– Protiv Bayerna svi igraju maksimalno, čvrsto, nekad i prečvrsto i ti udarci donose ozljede. Koliko znam, te ozljede nisu posljedica treninga ili krivog rada. Pratio sam i ovu priču o ozljedi našeg Luke Modrića u Real Madridu. On je bio dugo ozlijeđen i smiješno mi je sad tražiti krivca. Njegovi mišići i koljeno nisu uspjeli sve izdržati nakon pauze. A što se tiče liječničke službe Bayerna, ne držim ničiju stranu. Pep Guardiola bio je razočaran zbog rezultata, ozljeda i takvih reakcija će uvijek biti, a mislim da ni liječnici nisu trebali odmah otići i dići ruke od svega. Ma uvjeren sam da će se vratiti, pa taj njihov liječnik (Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, nap. a.) u klubu je bio 40 godina.

Vratimo se igri Bayerna koja je bila dojmljiva. Zacijelo će krenuti usporedbe s Bayernom Juppa Heynckesa.

– Meni je Heynckesov bio draži. Ovaj Bayern je dobar, a onaj je bio jako dobar, bolji. Ovu utakmicu s Portom odigrali su sjajno i treba im se nakloniti, bilo je još takvih predstava Guardioline momčadi, kao ona sa Šahtarom. No za vrijeme Heynckesa Bayern mi je bio s više njemačkog štiha. Imali su puno dubinskih i dubljih lopti, sjajnih centaršuteva, golova glavom. I u utorak je Bayern tako otvorio Porto, doista su to dobro napravili, ali kod Heynckesa je toga bilo više i meni draže. Bio je to gotovo atomski nogomet, brz, agresivan, konkretan – zaključio je Barić priču o Bayernovu trijumfu na Allianz Areni u Münchenu.

PSG bio bespomoćan

Barcelonu je bivši hrvatski izbornik malo gledao u srazu s PSG-om, susret koji je završio sa 2:0, a oba gola postigao je Brazilac Neymar..

– Bilo mi je jasno da nakon prve utakmice u Parizu, koja je završila sa 3:1, PSG ne može ništa napraviti u uzvratu na Nou Campu pa nisam puno gledao taj susret, očekivao sam što će se dogoditi i bio sam, očito, u pravu – dodao je za kraj Herr Otto.

>>Pogledajte kakav doček su dobili nogometaši Porta nakon rezultatske katastrofe

Komentara 1

PU
pulizg
18:29 24.04.2015.

A taj " veliki " strucnjak Baric je prije par dana reko da Porto ide do kraja ko i " imam ponuda " Vaha koji je reko da PSG osvaja ligu prvaka.Lajbeki na najjace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije