Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED U PROŠLOST

Ova statistika jasno govori: Na Šubićevcu će Dinamo proslaviti titulu prvaka!

Šibenik i Dinamo susreli se u 17. kolu HT Prve lige
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
13.05.2022.
u 13:41

Kad bi se momčadi sa Šubićevca vratila ta forma iz prvog desetljeća Prve HNL, mogli bi do uspjeha koji bi osigurao završnicu kakvu hrvatsko prvenstvo ne pamti.

Utakmica vrijedna titule prvaka Hrvatske u ovom trenutku je susret Šibenika i Dinama ovog vikenda na Šubićevcu. Pobjedom plavi osvajaju naslov, a bilo kojim drugim ishodom se otvara utrka sve do zadnjeg kola i nevjerojatnog raspleta u posljednjem kolu, kad na Maksimir dolazi Hajduk.

Ako je gledati ovu sezonu, Splićani nemaju puno šanse koje mogu polagati u Šibenik jer je sve tri međusobne utakmice s Dinamom izgubio, uz gol-razliku 1:7.

Ali, možda pogled u nešto dalju prošlost ide u prilog Hajduku? Donekle i ide jer na Šubićevcu bi i remi bio dostatan. Uz uvjet da Splićani slave na Poljudu protiv Istre dan prije.

05.03.2022., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naime, iako Šibenik na domaćem travnjaku nije pobijedio Dinamo još od svibnja 2010. (2:1), prošle je godine u travnju uspio remizirati (1:1). I to je to, za svaki drugi pozitivniji rezultat treba posegnuti dalje u prošlost.

Prije spomenute pobjede iz 2010., Šibenik je remizirao s Dinamom u listopadu 2008. (2:2), pobijedio je 2006. (2:1), a najbolje rezultate ostvario je u razdoblju od 1992. do 2002. Konkretnije, u prvom međusobnom dvoboju, Šibenčani su te 1992. HAŠK Građanski pobijedili 3:1. A do 2002. su upisali šest remija i jednu pobjedu.

Kad bi se momčadi sa Šubićevca vratila ta forma iz prvog desetljeća Prve HNL, mogli bi do uspjeha koji bi osigurao završnicu kakvu hrvatsko prvenstvo ne pamti - da u posljednjem kolu dva kandidata za titulu u međusobnom ogledu odlučuju o njoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

>>> Okupili smo legendarnu generaciju Dinama iz 1982.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kažemja
16:11 13.05.2022.

Nemojte luzerima davati lažnu nadu,ionako su već dovoljno isfrustrirani 17 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije