Naslovnica Sport Strani nogomet

Ova odluka jasno pokazuje koliki utjecaj i moć u Fifi ima Zvonimir Boban

- Moramo otvoriti Fifu za bivše igrače. Moramo ih slušati i uključiti u naše aktivnosti, ne samo u proces donošenja odluka
29. listopada 2017. u 10:24 17 komentara 9919 prikaza
Zvonimir Boban
Foto: DPA/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Zvonimir Boban jasno se prije nekoliko godina izjasnio da se njega nema mjesta u hrvatskom nogometu dok je ova garnitura na njegovu čelu pa je odlučio krenuti drugim putem - u Fifu!

Zvonimir Boban Zvonimir Boban: Nisam simbol otpora. I Jugoslavija je bila moja momčad, a Hrvatska – san!

Predsjednik glavne nogometne organizacije u svijetu Gianni Infantino uzeo je bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije za posebnog savjetnika za nogometna pitanja, a njegov ugled i utjecaj u toj organizaciji sve su veći.

Potvrda toga stigla je i na sastanku Fife u indijskoj Kolkati gdje je odabran odbor koji će izglasati domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2026. godine. U tom odboru, koji će imati vrlo važnu ulogu, bit će i Zvonimir Boban. Uz njega, tu su još i Indijac Mukul Mudgal, Makedonac Ilčo Gjorgioski, Slovenac Tomaž Vesel i Švicarac Marco Villiger.

Zvonimir Boban
1 / 11
Zvonimir Boban i Igor Štimac

Infantino i Boban imaju odličan odnos, hvale se u javnim istupima i zasad je njihova suradnja prilično dobra. A Boban je svakim danom sve jači u Fifi.

- Moramo otvoriti Fifu za bivše igrače. Moramo ih slušati i uključiti u naše aktivnosti, ne samo u proces donošenja odluka, nego i u razvoj i naše društvene aktivnosti, rekao je Infantino nakon imenovanja Bobana.

Messi i Modrić Znakovit pogled Kad Modrić ugleda Messija: Luku ismijavaju na društvenim mrežama Zvonimir Boban i Igor Štimac Prošlo je 30 godina Kako je miss Čilea zavela Igora Štimca i Zvonu Bobana Modrić KAKO SU GLASOVALI Ronaldo misli da je Modrić najbolji na svijetu, ali Čačić i Prosinečki se ne slažu
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Django
  Django:

  "....Uz njega, tu su još i Indijac Mukul Mudgal, Makedonac Ilčo Gjorgioski, Slovenac Tomaž Vesel i Švicarac Marco Villiger...". Mislim, ono, ne, kužiš, ekipa snova. Baš ugledno društvo.

 • dalibor.hren:

  Da je pravi, bio bi predsjednik HNS-a! Bio bi izabran jednoglasno, ali sad poslije svega ne dolazi u obzir niti pod razno! A, što se tiče završenih fakulteta, otom, potom i Merzelica je završila Promet!

 • prajdali100:

  Boban je persona to je nesporno.Ali jak je taj odbor kad su u njemu Indijac,Slovenac i Makedonac.Tko ih sastavi.