Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova uloga

Ova odluka jasno pokazuje koliki utjecaj i moć u Fifi ima Zvonimir Boban

Zvonimir Boban
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
29.10.2017.
u 10:24

- Moramo otvoriti Fifu za bivše igrače. Moramo ih slušati i uključiti u naše aktivnosti, ne samo u proces donošenja odluka

Zvonimir Boban jasno se prije nekoliko godina izjasnio da se njega nema mjesta u hrvatskom nogometu dok je ova garnitura na njegovu čelu pa je odlučio krenuti drugim putem - u Fifu!

Predsjednik glavne nogometne organizacije u svijetu Gianni Infantino uzeo je bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije za posebnog savjetnika za nogometna pitanja, a njegov ugled i utjecaj u toj organizaciji sve su veći.

Potvrda toga stigla je i na sastanku Fife u indijskoj Kolkati gdje je odabran odbor koji će izglasati domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2026. godine. U tom odboru, koji će imati vrlo važnu ulogu, bit će i Zvonimir Boban. Uz njega, tu su još i Indijac Mukul Mudgal, Makedonac Ilčo Gjorgioski, Slovenac Tomaž Vesel i Švicarac Marco Villiger.

Zvonimir Boban
1/11

Infantino i Boban imaju odličan odnos, hvale se u javnim istupima i zasad je njihova suradnja prilično dobra. A Boban je svakim danom sve jači u Fifi.

- Moramo otvoriti Fifu za bivše igrače. Moramo ih slušati i uključiti u naše aktivnosti, ne samo u proces donošenja odluka, nego i u razvoj i naše društvene aktivnosti, rekao je Infantino nakon imenovanja Bobana.

Komentara 17

Avatar Django
Django
12:00 29.10.2017.

"....Uz njega, tu su još i Indijac Mukul Mudgal, Makedonac Ilčo Gjorgioski, Slovenac Tomaž Vesel i Švicarac Marco Villiger...". Mislim, ono, ne, kužiš, ekipa snova. Baš ugledno društvo.

DH
dalibor.hren
11:08 29.10.2017.

Da je pravi, bio bi predsjednik HNS-a! Bio bi izabran jednoglasno, ali sad poslije svega ne dolazi u obzir niti pod razno! A, što se tiče završenih fakulteta, otom, potom i Merzelica je završila Promet!

PR
prajdali100
13:06 29.10.2017.

Boban je persona to je nesporno.Ali jak je taj odbor kad su u njemu Indijac,Slovenac i Makedonac.Tko ih sastavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije