Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADILI JAVNOST

Otvoreno su veličali Arkana: u hrvatskom susjedstvu raspala se zloglasna družina

Foto: Twitter
1/7
01.03.2020.
u 13:30

Sam početak kraja grupe uzima se kolovoz prošle godine kada je u pravom mafijaškom stilu ubijen njihov vođa Fabrizio Piscitelli, poznatog i kao Diabolik

Tvrdokorna ultras grupa Irriducibili koja je navijala za Lazio, objavila je da se raspala nakon 33 godine. U izjavi za novinare grupa je navela kako 'kao i u svim stvarima u životu postoji početak i kraj'.

- Previše krvi, previše naloga za zabranu, previše uhićenja. Nakon 33 godine, odlučili smo raspustiti grupu. Od danas će se na tribini svi navijači okupljati pod istim transparentom - Ultras Lazio - dodali su spominjući svoju 'fantastičnu i slavnu prošlost', ali o toj prošlosti često se pisalo u potpuno negativnim kontekstu. 

Naime, Irriducibili su bili poznati po svojim sukobima s policijom, drugim navijačima, ali i navijačima Lazija koji nisu imali tako radikalne stavove kao oni. Negirali su i Holokaust, veličali fašističke i nacističke vođe, a otvoreno su mrzili Rome, Židove i ostale manjine, javlja football-italia.

Također, javno su iskazali svoje simpatije prema Željko Ražnatoviću Arkanu kada su razvili transparent na jednoj od utakmica.

- U čast tigru Arkanu - pisalo je tada. 

Sam početak kraja grupe uzima se kolovoz prošle godine kada je u pravom mafijaškom stilu ubijen njihov vođa Fabrizio Piscitelli, poznatog i kao Diabolik.

>>> Pogledajte kamp vatrenih na EURU 2020. godine


 
Ključne riječi

Komentara 8

TK
Ten-kre
14:21 01.03.2020.

Živio kao bijesno pseto, crkao kao bijesno pseto.

DU
Deleted user
13:52 01.03.2020.

Vi ste opsjednuti s tim Arkanon i onima koji su ga simpatizirali. Đa odnjo vas i njega. Nemate o čemu pametnijem pisati.

Avatar Pattern
Pattern
14:19 01.03.2020.

I onda nama kažu da se u Europi "svastike" ne mogu i ne događaju, i krcaju nam neki "osjećaj srama".... a u cijeloj Europi kod nas se najšire tumači i najstrožije kažnjava svaka misao i potez koji nije mainstream leftard.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije