Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE BIRAO RIJEČI

Otkrio teške detalje o životu u Hrvatskoj i poručio: Mi, Srbi, najgori smo za sebe!

Siniša Mihajlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
19.05.2020.
u 21:37

U razgovoru s novinarom Ivanom Ivanovićem upravo se tog doba karijere, između ostalog, prisjetio jer nije imao najbolji odnos s tamošnjim novinarima

Siniša Mihajlović slavni je srpski nogometaš koji je trenutačno trener talijanske Bologne

Mihajlović je karijeru započeo u Borovu, nakon čega je nosio dresove Vojvodine i Crvene zvezde. Iz Beograda se zaputio u Italiju, najprije u Romu, a najzapaženije igrače dane ostvario je u Sampdoriji i Laziju. Pred kraj karijere nosio je dres Intera. Također, bio je član i generacije koja je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Čileu 1987. osvojila naslov prvaka za Jugoslaviju.

Od hrvatskih igrača tada su igrali Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac, Dubravko Pavličić na čelu s izbornikom Mirkom Jozićem. U trenerskoj karijeri, od 2008. godine do danas, vodio je niz talijanskih klubova, ali i reprezentaciju Srbije.

U razgovoru s novinarom Ivanom Ivanovićem upravo se tog doba karijere, između ostalog, prisjetio jer nije imao najbolji odnos s tamošnjim novinarima. 

Brojni su ga za vrijeme mandata kritizirali.

– Mi smo najgori za sebe kao narod. Više sam cijenjen u Italiji i inozemstvu nego u Srbiji. Ja sam bio izbornik reprezentacije, što je u državama koje vole nogomet najvažnija pozicija nakon predsjednika. Kada te vide jednom u tri mjeseca, svi te hvale, a kada te gledaju svaki dan, onda kažu: "Ma, on je kondom." Kod nas je veliki broj ljudi koji ne žele dobro... Kao da im je drago da stvari ne idu kako treba... – rekao je Mihajlović. 

U razgovoru se prisjetio i utakmice s Hrvatima u Beogradu, gdje je objašnjavao sve probleme s kojima se može susresti izbornik.

– Može se dogoditi da za važne utakmice, u sedam dana, ozlijede se dva-tri glavna igrača. Ili velik broj njih ne bude u formi ili ne igraju za svoje klubove. U zadnjoj utakmici, kada smo igrali s Hrvatima u Beogradu, tjedan dana nakon tog susreta od 17 igrača, njih 14 igralo je u europskim natjecanjima. U odnosu na godinu prije kada su ih igrala samo trojica – objasnio je Mihajlović. 

Progovorio je i o svom djetinjstvu u Borovu, gdje je dijelio jednu bananu sa svojim bratom. 

– U Hrvatskoj, gdje sam rođen, tada je kilogram banana stajao kao mjesečna plaća moje majke. Ona bi nam kupila jednu bananu pa bismo je brat i ja podijelili. Rekao sam joj, kada postanem bogat, da ću kupiti kamion banana, ali nisam to još učinio – zaključio je. 

>>> Pogledajte poruku Luke Modrića

 

Ključne riječi

Komentara 27

QO
qoxo
02:10 20.05.2020.

Cijela mjesečna plaća za kg banana a lijevičari sanjaju Jugoslaviju, znaju da se za vrijeme socijalizma nije kopalo po kantama a ne zanju da smeća nije bilo, kante su bile prazne.

MA
MarasG
06:02 20.05.2020.

Mihajlovica znam jos dok je bio djecarac.Oduvijek je bio talenat za sve sportove kojima se zabavljao,nogomet,kosarka,plivanje...Ono sto je zanimljivo meni osobno ON nikada ne pominje da mu je majka hrvatica a otac srbin i ako se on opredijelio za srpsku stranu meni se pak cini da negdje u dubini svoje duse on smatra da je pogrijesio.Ostalo presudite sami. Inace ostat ce mi u sjecanju njegovi nastupi na malonogometnom turniru u Borovu Naselju koji se odrzavao svake godine povodom tadsnjeg praznika "dana borca" tj 04.07..Na tom turniru on je nastupao sa deckima iz Borova Naselja ali ...svi redom obuceni u ... zenske gace ali one duge i debele.Tko ne vjeruje neka se raspita.

ZG
zg1985
23:31 19.05.2020.

nebitan i opskuran lik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije