Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO ZAMJENIK MINISTRA SPORTA

Ostavke u Rusiji zbog debakla na ZOI-u

ZOI
AFP
19.03.2010.
u 17:33

Genadi Aljošin, zamjenik ruskog ministra sporta, podnio je ostavku na svoju funkciju zbog debakla ruskih sportaša na nedavnim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Aljošinov zadatak bio je osigurati spremnost ruskih sportaša za Igre u Vancouveru. No, Rusija je na tim igrama bila tek 11. nacija po broju osvojenih medalja. Ruski su sportaši osvojili tek 15 odličja, od čega samo tri zlatna!

"Samo petnaest ruskih medalja u Vancouveru" oštro je kritizirao predsjednik Rusije Dmitri Medvedjev odmah nakon Igara, te je naglasio i to da bi trebale uslijediti smjene zbog toga. Nije trebalo dugo čekati. Već koji dan kasnije, Leonid Tjagačev, predsjednik Ruskog olimpijskog odbora, platio je odlaskom neuspjehe ruskih sportaša u Vancouveru.

Dva tjedna kasnije, svoju dužnost napustio je i Aljošin…

Rusima je neuspjeh u Vancouveru pao posebno teško u svjetlu činjenice da će baš oni organizirati sljedeće Zimske olimpijske igre, u Sočiju 2014. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije