Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Osjeti adrenalin na jet ski kupu Alpe Adria Jet Ski Tour!

Najspektakularnije oktanskog natjecanje na moru!
24. travnja 2018. u 08:58 347 prikaza
Osjeti adrenalin na jet ski kupu Alpe Adria Jet Ski Tour!
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/4

Alpe Adria Jet Ski Tour, najjače jet ski natjecanje započinje svoj 25. jubilej ovaj vikend u Fažani na plaži kampa Bi-Village gdje će se svjetski poznati vozači na gradskoj plaži natjecati u kategorijama sjedećih, stojećih i egzibicijskih utrki. Ne propusti ovaj adrenalinski spektakl na prelijepoj jadranskoj lokaciji!

Ovog vikenda, od petka do nedjelje, Fažana BI-VILLAGE je ponosni domaćin najatraktivnijeg natjecanja na moru – ALPE ADRIA JET SKI TOUR! Vrhunski svjetski vozači uronit će te u svijet adrenalinskih užitaka, ekstremnih mogućnosti vožnji jet skijem i ostaviti te bez daha u čak tri različite discipline.

Gradić Fažana smješten je nasuprot otočja Brijuni i istoimenog nacionalnog parka, te je samo sedam kilometara udaljen od turističkog središta Pule.

Osjeti adrenalin na jet ski kupu Alpe Adria Jet Ski Tour! | Autor : PROMO Foto: PROMO

Na najjače jet ski natjecanje u Fažanu nam dolaze vozači iz čak 12 zemalja regije i natječu se u trinaest klasa ovog najspektakularnijeg motonautičkog sporta u svijetu. I ove godine, jet ski tour počinje s prvom utrkom u Hrvatskoj, a utrke će se održavati u disciplinama sjedeći jetevi, stojeći jetevi i egzibicijski odnosno free style jetevi.

Program natjecanja pogledaj ovdje.

Najatraktivnije klase natjecanja bit će televizijski popraćene direktnim prijenosom u nedjelju u 13 sati na Sportskoj TV.

Dođi i osjeti adrenalin najspektakularnijeg oktanskog natjecanja na moru!

Zašto je ALPE ADRIA TOUR ZANIMLJIV I ATRAKTIVAN TURISTIČKI PRODUKT
ALPE ADRIA TOUR je zahvaljujući geografskom položaju zemalja, svim članicama izuzetno interesantan iz nekoliko aspekata:
Prvi je izuzetna cestovna povezanost lokaliteta natjecanja, koja jako utječe na sami ekonomski status natjecanja.
Drugi je jedinstvene prirodno lijepe i interesantne lokacije (planinske Slovenije – na rijeci, Austrije – na jezeru i Hrvatske – naravno na Jadranskoj obali) koje vuku natjecatelje na “sudjelovanje uz osjećaj pripadnosti”, koji u velikom broju slučajeva rezultiraju povratkom na lokacije i u van natjecateljskim terminima.
Upravo ovaj drugi aspekt je izuzetan turistički adut kojim nastoje prezentirati svaku lokaciju kao jedinstvenu.

Svrha AAT
Jet ski sport je tijekom svojih 20 godina aktivnosti u ovom dijelu Europe, privukao mnoge entuzijaste, ali i promovirao novu vrstu zabave u ALPE ADRIA REGIJI a potom i u cijeloj Europi.
Kao jedna od najexpandiranijih grana sporta u 90ima, jet sport je postao i do danas ostao nezaobilazna rekreacija tijekom ljetne sezone.

Mnogi su probali i uglavnom ostali privrženi toj grani moto nautike, ali svi u okvirima svojih mogućnosti.  Kreditne i leasing linije u 90ima su mnogima i proširile mogućnosti i time ostvarile dječačke snove. Najveći entuzijasti okupili su se oko klubova i saveza i kroz natjecanja ispunjavali svoje potrebe za brzinom, spretnošću, taktičkim nadmudrivanjem … A sve upakirano u neodoljiv kolaž sunca,mora i atraktivnih destinacija.

Zato je i ove godine glavni cilj nastaviti  afirmaciju što većeg broja jet ski entuzijasta, a prema njima prilagoditi i samu natjecateljsku sezonu.
Kroz presjek postojećeg i potencijalnog kadra tako je i postavljeno dva smjera razvoja jet ski sporta koji će se i ove godine afirmirati i ujediniti u ispunjenju svojih želja i zadovoljstava.
A to su:  1) SPORTSKO-NATJECATELJSKI 2) REKREATIVNO-AMATERSKI

Želja organizatora  je da kroz ta dva kadra jet ski sportaša, privuku što širu masu pratitelja, gledatelja i navijača koji dolaze upravo iz njihovih radnih,  obiteljskih ili društvenih okruženja,  a koji nisu dosada nikada niti bili u ikakvom doticaju sa ovom granom moto nautike.
Donosimo raspored 25. izdanja ALPE ADRIA JET SKI TOURA U FAŽANI i pozivamo vas da budete i vi dio velike obitelji ALPE ADRIA JET SKI TOURA:
SJEDEĆI JETEVI – RUNABOUT [ranabaut];
STOJEĆI JETEVI – SKI
EGZIBICIJSKI – FREE STYLE
I OVE GODINE TOUR POČINJE SA PRVOM UTRKOM U HRVATSKOJ
FAŽANA 27-29.04.2018. BIVILLAGE
DIREKTAN PRIJENOS FINALA NAJATRAKTIVNIJIH KLASA U NEDJELJU 29.04. u 13:00 sati NA SPTV

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti