Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNI RAKETA

Raketa otkrio zašto je odabrao Hrvatsku: 'Osjećam se dosta kao Švicarac, ali...'

Svečani doček Vatrenih na Trgu bana Josipa Jelačića
Petar Glebov/PIXSELL
02.02.2021.
u 11:47

- U velikoj mjeri se osjećam Švicarcem, ali bio je poseban osjećaj braniti boje zemlje mojih roditelja, moje obitelji. Na kraju sam se odlučio za Hrvatsku, ali to nije bila odluka protiv Švicarske, nego za Hrvatsku

Ivan Rakitić uvijek je iskreno govorio o svome životu. Tko je, otkuda, tko su mu  roditelji, koliko obožava svoju obitelj.  Tako je i u velikom intervjuu za Esquire pričao kako je bilo izgubiti u 'utakmici života', ali i odabrati Hrvatsku ispred Švicarske.

Te 2018., 'vatrenog' moskovskog ljeta, Hrvatska je izgubila u finalu SP-a od Francuske, ali je zaradila simpatije cijeloga svijeta i doček naših nogometaša šokirao je cijelu planetu i pokazao koliko je naše srce. 

- Za tako malu zemlju poput Hrvatske velika je stvar samo doći u finale. Naravno da sam bio jako tužan jer smo izgubili najvažniju utakmicu naših života, ali postigli smo nešto još veće od trofeja. Svi su se zaljubili u nas. Uvjeren sam da je 90 posto navijača iz cijelog svijeta bilo uz nas u tom finalu. Bilo je neopisivo to proživljavati - rekao je često emotivni Raketa

Baš je takav i njegov otac koji je u suzama govorio kako je njegov sin izabrao igrati za hrvatsku, a ne za švicarsku reprezentaciju, iako je Ivan i rođen i odrastao u Švicarskoj i ona mu je dala sve. 

- U velikoj mjeri se osjećam Švicarcem, ali bio je poseban osjećaj braniti boje zemlje mojih roditelja, moje obitelji. Na kraju sam se odlučio za Hrvatsku, ali to nije bila odluka protiv Švicarske, nego za Hrvatsku - pojasnio je. 

Naravno, neizostavan dio njegovog života je i njegova obitelj koju je stvorio sa svojom odabranicom Raquel.

- Sletio sam u Sevillu, smjestio se u hotelu, pojeo večeru, ali zbog nervoze nisam mogao zaspati pa sam otišao u kafić popiti piće. U tom trenutku zazvonio mi je mobitel, a na drugoj strani je  bio jedan veliki europski klub koji šalje avion po mene istog trenutka ako sam zainteresiran. Rekao sam im ne hvala. Ne želim iznevjeriti Sevillu, a i oženit ću jednu djevojku odavde - to je bila Raquel - prisjetio se pa dodao:

- I ovaj povratak u Sevillu nakon Barcelone je zapravo bio naš povratak kući. Uvijek pozitivno gledam na sve, zato je za mene i 2020. dobra godina. Vratila je moju obitelj i mene kući. Sevilla me oborila odmah (2011.), prisnost ljudi je ono što ju razlikuje od ostalih mjesta na svijetu, a kada sam dolazio morao sam je potražiti na karti - kaže on. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:43 02.02.2021.

Raketa sve si dobro napravio osim šurovanja s Kitićem 😩

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije