Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA JE PALA

Dinamovo dijete napušta Hrvatsku, igrat će za Srbiju i Crvenu zvezdu

A.K./PIXSELL
01.02.2021.
u 18:05

Crvena zvezda bi za ovaj transfer trebala platiti samo "trening kompenzaciju".

Đuro-Giulio Đekić, nogometaš rođen 2005. godine u Zagrebu, nedavno je našoj široj javnosti postao poznat jer se pridružio kadetskoj reprezentaciji Srbije.

A ovaj mladi nogometaš sada će i preseliti u Srbiju s obzirom na to da će napustiti Lokomotivu i prijeći u mlađe kategorije Crvene zvezde, piše Mondo.

Đekić je do nedavno bio u omladinskom pogonu Dinama, no prebačen je u Lokomotivu gdje bi dobio više šanse. Crvena zvezda bi za ovaj transfer trebala platiti samo "trening kompenzaciju".

Đekić je rano djetinjstvo proveo u Gračacu, gdje je u NK Velebit napravio prve nogometne korake. U sedmoj godini odjenuo je dres zagrebačkog Dinama, bio član omladinske škole, međutim lani je prešao u Lokomotivu budući da u redovima modrih nije dočekao traženu priliku.

Nedavno je upao u oči srpskim skautima na jednom nogometnom turniru u Osijeku, a prvi kontakti s njim i obitelji uspostavljeni su u veljači ove godine.

Samo osam mjeseci poslije stigao je i poziv koji je Đekić naposljetku prihvatio. U Staroj Pazovi, u kampu kadetske reprezentacije Srbije proveo je četiri dana, odigrao dvije utakmice i ostavio dobar dojam.

– Izbornik Mirko Bunjevčević nazvao me i rekao mi da će ga i dalje pratiti. Iz Hrvatskoga nogometnoga saveza nitko nam se nije javio. Pružili smo Bunjevčeviću ruku i sada ne bi bilo u redu da pogazimo dogovor. Đuro je odlučio zaigrati za reprezentaciju Srbije – kazao je tada otac mladog nogometaša Goran Đekić.

Ključne riječi

Komentara 81

HE
Herceg
18:50 01.02.2021.

"Svaka ptica svome jatu leti"

Avatar majkuvam
majkuvam
18:30 01.02.2021.

Bezveze cvilite zbog jednog 15-godišnjaka koji nije mogao izboriti mjesto s vršnjacima u Dinamu.Strašan "transfer"...

Avatar renac
renac
18:52 01.02.2021.

Srbin ide u otađbinu sto tu nije jasno jugo izdajnicki mediji,pa kaj ste mislili da ce tu ostati jer je njemu i njegovima HR draga,a jooj koje floskule.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije