Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANI NAJAVILI

Osijek sprema veliki transfer! Klupu preuzima senzacionalni talijanski trener?

Zagrijavanje nogometaša uoči početka utakmice 36. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Osijeka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
27.05.2024.
u 13:55

Osijek ima problema s kontinuitetom na klupi. U manje od dvije godine smijenili su čak šest trenera, a Jose Boto bi mogao dovođenjem uspješnog Federica Coppitellija doprinijeti stabilnosti

Talijanski transfer insajder Gianluca Di Marzio na svojoj je stranici objavio kako bi novi trener Osijeka trebao biti Federico Coppitelli. Podsjetimo, Osijek je nakon pobjede nad Rijekom i uspješnog plasmana u europske utakmice dao otkaz Zoranu Zekiću, zbog čega trebaju tražiti novu osobu koja će preuzeti klupu.

"José Boto, bivši sportski direktor Šahtara, a danas Osijeka, koji je u prošlosti radio s trenerima kao što su Paulo Fonseca i Roberto De Zerbi, želi Coppitellija. Naime, Boto u Coppitelliju vidi prototip trenera budućnosti - 39-godišnjak je stručnjak iza kojeg je aktivan rad s mladima, počevši od Frosinonea, preko Torina i Rima do Leccea s kojim je 2023. osvojio prvenstvo te je izabran za najboljeg trenera Primavere. Ta titula osvojena s Lecceom peta je omladinska titula za Coppitellija koji je pravi majstor u tome da uspijeva razvijati svoje igrače i istovremeno se boriti za važne ciljeve. Osijek, klub s izvrsnom infrastrukturom i koji je uvijek veliku pozornost pridavao svojoj omladinskoj školi kao resursu i baštini, želio bi Coppitellija između ostalih i iz tog razloga", navodi Di Marzio.

VIDEO Stefan Ristovski obratio se navijačima i poveo navijanje

Coppitelli je u trenersku karijeru krenuo od mladih generacija kluba Nuova Tor Tre Teste. Kasnije je trenirao Frosinone, Torino i Lecce. S njima je osvojio mnoge trofeje, uključujući talijansko prvenstvo i Superkup za uzraste od 19, odnosno do 17 godina. Ukoliko dođe u Osijek bit će to njegov prvi angažman u seniorskom nogometu.

Iz kluba još nema informacija o novome potezu Portugalca koji radi kao sportski direktor Osijeka. Kako god bilo, Osijek ima problema s kontinuitetom na klupi. U manje od dvije godine smijenili su čak šest trenera. Prošlu je sezonu započeo Nenad Bjelica, slijedili su ga Rene Poms i Boromir Perković da bi je zaključio Stjepan Tomas. U ovoj sezoni Tomas je otpušten, a preuzeo je Zekić koji je i sam dobio otkaz.

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića. Kapetana vatrenih obožavaju u Hrvatskoj i inozemstvu

Zagrijavanje nogometaša uoči početka utakmice 36. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Osijeka
1/13

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije