Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj jedne ere

Osijek se večeras protiv Rijeke oprašta od Gradskog vrta: 'Za neke ruglo, za nas simbol grada'

Gradski vrt
Foto: NK Osijek
1/10
27.05.2023.
u 07:00

U Gradskom vrtu igrali su velikani poput Modrića, Balea i Manéa, a od sada će tamo nogometni duh širiti nogometašice ŽNK Osijeka

Nogometni klub Osijek danas od 19 sati igra jednu vrlo posebnu utakmicu. Ne samo zato što je protiv Rijeke i jer je posljednja u HNL-u ove sezone, već zato što se oprašta od svog stadiona. Bit će to posljednja utakmica Osijeka na Gradskom vrtu jer iduće sezone igrat će na Pampasu, najmodernijem zdanju u Hrvatskoj. Iz samog kluba emotivnim su se videom oprostili od svog doma u kojemu su boravili godinama.

– Vrijeđali su te, pljuvali čak i granatama gađali, ali te nisu srušili... Za neke ruglo, nakupina betona. Podrum europskog nogometa. Za nas, kultno mjesto. Simbol grada – dio je poruka iz videa.

GALERIJA Kolona navijača NK Osijeka kupuje ulaznice za posljednji susret na stadionu Gradski vrt

Gradski vrt
1/7

Od tog "betona" opraštaju se i navijači, kolone njih mogli smo vidjeti posljednjih dana kako kupuju ulaznice za susret protiv Rijeke. Svaki navijač uz ulaznicu će dobiti i prigodni šal za oproštaj od Gradskog vrta. No nije sve tako dramatično jer stadion se neće rušiti, na njega će se preseliti nogometašice ŽNK Osijeka i nastaviti širiti nogometni duh.

VEZANI ČLANCI:

A stadion je to koji se nagledao puno vrhunskog nogometa, Osijek je na Gradskom vrtu pobijedio jedan PSV, igrao je u Slavoniji i West Ham, a ne treba se ni spominjati da vatreni nikada nisu skrivali činjenicu kako im je u Osijeku lijepo. Hrvatska je tamo igrala protiv Walesa, Senegala, Poljske...

Travnjak je to kojim su trčali Luka Modrić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Igor Cvitanović, Domagoj Vida, Gareth Bale, Sadio Mané, Kalidou Koulibaly i mnogi drugi velikani. Gradski vrt dio je velike hrvatske nogometne povijesti i jedna stvar je sigurna, nitko ga neće zaboraviti.

VIDEO: Željko Mavrović: 'Ovo je jedna sjajna priča i sjajno druženje'

Ključne riječi

Komentara 1

FR
franjo
19:00 27.05.2023.

Ruglo kao i Maksimir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije