Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA KRAJ - NIZOZEMSKA

Oproštajka Hrvatske od Eura: Pešić posebno upozorio na jedno ime

storyeditor/2022-01-25/PXL_240122_91623882.jpg
26.01.2022.
u 07:00

Reprezentacija Hrvatske brzo će na novo okupljanje, već u travnju kada će početi kvalifikacije za SP. Pobijedimo li Nizozemsku a Crna Gora Island, bit ćemo tek peti u skupini

Hrvatski rukometaši završit će nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj današnjom utakmicom s Nizozemskom u Budimpešti (MVM Dome, 18 sati). Obje reprezentacije ostale su bez prilike da uđu u polufinale, a ne mogu izboriti ni treće mjesto u skupini, koje znači utakmicu za peto mjesto, odnosno za pokušaj izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. održati u Poljskoj i Švedskoj. Hrvatska i Nizozemska nikad nisu igrale međusobno, ni na velikim natjecanjima ni u prijateljskim susretima.

Steins najveća opasnost

- Nakon pobjede nad Islandom, sve je puno bolje. Svi smo bolje volje i jedva čekamo tu posljednju utakmicu da uz pobjedu odemo kući. Nizozemska je reprezentacija dobra, Nizozemci puno trče i bit će potrebno puno energije da se s njima ravnopravno nadmećemo. Činjenica je da im nedostaje puno igrača koji su pozitivni an COVID-19, a najviše će im nedostajati njihov najbolji strijelac Smits. Ali, tu je sjajni Luc Steins koji igra u PSG-u. Riječ je o srednjem vanjskom koji izgledom podsjeća na Stašu Skubea. Izuzetno je brz i sigurno će nam stvarati velike teškoće u sredini obrane - rekao je Ivan Pešić, jedan do junaka pobjede nad Islandom.

Možete li i u utakmici s Nizozemskom braniti tako dobro kao protiv Islanda?

- Kada obrana igra dobro, onda je i vrataru puno lakše.

Puno ste pogodaka u igri s Islandom primili s krila?

- Taktika je bila takva da se više puštaju krila, a da se zatvaraju vanjski šuteri. Uostalom, ako nas krila pobijede onda vjerojatno i nismo zaslužili ništa više od poraza - istaknuo je Pešić.

Koliko je vrataru problem što se igrači obrane mijenjaju iz utakmice u utakmicu?

- Da, bilo je malo problema. Igrači sredine su se stalno mijenjali, taman se naviknete na jednog, dođe drugi. Tako smo počeli sa Šušnjom, pa je igrao Musa, a na kraju je središnje mjesto u obrani zauzeo Gojun. Šteta što zbog korone nismo imali vremena uigrati se.

Na kraju ćete biti negdje od sedmog do devetog mjesta, uz uvjet da pobijedite Nizozemsku?

- Očekivali smo borbu za medalju. Da smo ostali kompletni, u sastavu u kojem smo došli, onda bih mogao donijeti nekakav zaključak. Ovako, teško mogu nešto pametno zaključiti kad ni u jednoj utakmici nismo igrali barem s deset istih igrača - rekao je Pešić.

U nedjelju je ždrijeb kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo?

- Sigurno će trebati malo sreće pri ždrijebu. Nikako ne bi bilo dobro da izvučemo Sloveniju ili Portugal. Ostale reprezentacije nisu toliko jake, ali opet morate biti oprezni jer svi danas igraju kvalitetno što je najbolje pokazala Nizozemska - istaknuo je naš vratar.      

Jedan ste od onih naših igrača koji su ostali negativni na silnim PCR testovima?

- Neće koronavirus na mene. Čak nisam svaki dan ni toliko strahovao hoću li biti pozitivan. Cijepljen sam i znam da ne bih imao nekih težih simptoma i da sam se i zarazio, ali bi mi bilo jako žao što više ne bih mogao pomoći reprezentaciji. Uglavnom, pridržavao sam se epidemioloških mjera koliko sam mogao.

Je li se javio vaš trener iz Stuttgarta, kluba u kojem branite?

- Javili su se i on i direktor kluba. Zadovoljni su. Slobodan sam do ponedjeljka, tako da ću za vikend biti doma sa svojima u Senju - kazao je Pešić.

Dobio sam tisuću poruka

Ante Gadža postigao je pobjedonosni pogodak u utakmici s Islandom.

- Ne, nisam zažmirio i šutirao nego sam jako dobro gledao. Vidio sam rupu u obrani, prošao i nije bilo teško postići pogodak. Vjerojatno bi isto napravio bilo koji drugi igrač. Nije to bila pobjeda pojedinca, već cijele momčadi. Dogovorili smo se u svlačionici da idemo hrabro i maksimalno borbeno do kraja. Ispalo je odlično. Naravno da sam dobio tisuću poruka, čak sam nekoliko puta i sam gledao tu posljednju akciju. Na kraju sam ipak mirno zaspao i dobro se naspavao. Žao mi je što se nismo uspjeli plasirati u polufinale što je svima bila želja. U susretu s Islandom htjeli smo pokazati da smo dobra reprezentacija, da pripadamo u vrh europskog rukometa - rekao je Gadža.

Danas, za kraj, igrate s Nizozemskom.

- Nizozemci igraju lijepo za oko. Brzi su i nezgodni i naša će obrana imati jako puno posla. U napadu moramo igrati koncentrirano, strpljivo, s malo tehničkih pogrešaka. Moramo igrati kao protiv Danske i Islanda i onda neće biti problema - dodao je naš srednji vanjski igrač.

Je li vam ostalo još goriva u rezervoaru?

- Da, izdržat ćemo još danas. A onda nas čeka povratak u klubove i još jako puno posla u reprezentaciji - zaključio je Gadža, igrač skopskog Vardara.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije