Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamova zvijezda

Olmo ima jednu želju: 'Teško ću to postići budem li igrao samo u HNL-u'

02.01.2020.
u 22:14

O količini novca zasad nije bilo riječi, ne zna se koliko je, ako jest, Barcelona Dinamu ponudila kao odštetu za Olma, no njegova vrijednost na Transfermarktu procijenjena je sad na visokih 35 milijuna eura, a nerijetko su transferi bili i znatno viši od tih procijenjenih vrijednosti

Dinamo još nije odgovorio na navodnu ponudu Barcelone. Naime, da je Barcelona poslala ponudu za Danija Olma potvrdio je jedan od njegovih zastupnika Andy Bara, svi su španjolski mediji također o tome pisali, a potom su mediji bliski Barci počeli demantirati tu ponudu.

O količini novca zasad nije bilo riječi, ne zna se koliko je, ako jest, Barcelona Dinamu ponudila kao odštetu za Olma, no njegova vrijednost na Transfermarktu procijenjena je sad na visokih 35 milijuna eura, a nerijetko su transferi bili i znatno viši od tih procijenjenih vrijednosti.

1/6

Nagađalo se da bi plavi mogli za sjajnog mladog Španjolca dobiti i 40 milijuna eura. No, trenutačno novac i nije u fokusu iako je u cijeloj toj priči jako važan.

Olmo: Želim korak naprijed

Je li ta ponuda svjetskoga nogometnog diva doista stigla znat će se vrlo brzo. No, već sama priča o tome u svjetskim medijima ide na ruku i Dinamu i Daniju Olmu, koji je za španjolske medije rekao:

– Sretan sam što su glasine pretvorene u konkretnu ponudu. Vratio bih se kući, šest godina proveo sam u Barceloni.

Prilično je izvjesno da bi se transfer mogao, možda i trebao, dogoditi u ovom zimskom prijelaznom roku. Slično razmišlja i sam igrač.

– Želim sa Španjolskom na Europsko prvenstvo, a to će biti teško budem li igrao samo u HNL-u. Želim korak naprijed. Ne samo otići na Euro, želim se nastaviti poboljšavati. Spreman sam za korak naprijed u svojoj karijeri – kazao je Olmo.

Jasno je da bi Dani želio već sada otići iako je njegov zastupnik Andy Bara rekao da zima nije najbolje vrijeme za odlazak u drugi klub jer su tada momčadi već formirane. No, Olmo želi otići već sada iako je još uvijek igrač Dinama i 7. siječnja plavi kreću s pripremama.

Hoće li na njih doći i Olmo, vidjet ćemo. Možda i krene u pripreme s plavima, pa na pripremama rješava svoj status. Koliko je stalo Olmu da sad ode, stalo je i Dinamu. Iako će ostati bez pravog majstora, sad može zaraditi velik novac.

Olmu ugovor istječe sljedećeg ljeta, tako bi ovog ljeta ušao u zadnju godinu ugovora s plavima, a onda bi potencijalni kupci bili u puno boljoj pregovaračkoj poziciji nego sada.

Sad se javlja i Real Madrid?

Dinamo na priču o ponudi Barcelone nije javno reagirao, pametno šuti. Ako je i došla, to je poslovna tajna, ako nije, nema smisla demantirati priču koja se zakotrljala i marketinški je za plave odlična.

Kad se pojavi priča da je Barcelona poslala ponudu za nekog igrača, taj skače u fokus i ostalim klubovima, svi oni koji su ga pratili, a bilo ih je mnogo, ako dosad i nisu reagirali, sad će se požuriti i pokušati poslati bolju ponudu od Barcine. A Dinamo može mirno čekati i razmatrati ponude. Tako se, od jučer, navodno pojavio i madridski Real.

Doduše, puno se tu pita i Olma, on je došao u Dinamo kako bi si izgradio karijeru, planski je sve radio i sad sigurno ne bi išao u klub u kojem ne bi imao odgovarajuću minutažu, u kojoj ne bi bio “projekt” kao što je bio u Maksimiru, a k tome želi jaki klub.

I prilično je vjerojatno da bi, kad bi birao, odabrao povratak kući, u Barcelonu iz koje je i otišao. Krenuo bi tako stopama Gerarda Piquea i Cesca Fabregasa koji su otišli iz Barce, pa se iz Manchester Uniteda i Arsenala u nju vratili.

A kakva je to tek priča za Dinamo koji je od mladog Španjolca stvorio igrača za Barcelonu, i sa te strane za plave bi Barca bila najbolje rješenje. No, pričekajmo rasplet, ni ljetos nitko nije očekivao da ćemo gledati Olma u plavom dresu, pa je bio ovdje.

>> Pogledajte kako su u Dinamu proslavili Olmov poziv u reprezentaciju

Ključne riječi

Komentara 2

EU
eugenkak
12:22 03.01.2020.

stvarno ste se popeli na ??? sa tim Olmom, ja bi vam mogao nabrojit tucet deckih koji su igrali u Dinamu a da im Olmo nije ni do gleznja ko np. Lamza i td. da ne pisem dalje ko np. Benko i td.

DH
dalibor.hren
22:19 02.01.2020.

Službena ponuda još nije stigla, a Dani vrijedi puno više nego preplanuli dečki koje prodaju za stotine milijuna eura!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije