Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjak upozorava:

Alarmantno! Đoković ima bolest koja mu život može pretvoriti u pakao!

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
27.04.2018.
u 08:56

Poznati švicarski stručnjak Jürg Hösli, koji ima Institut za nutricionističke dijagnoze, tvrdi da je Đoković bolestan te da mora promijeniti način prehrane.

Novak Đoković dugo godina bio je na čelu teniske ljestvice, a onda je naglo promijenio ishranu, jako smršavio i na terenu polagano ispao iz forme.

Poznati švicarski stručnjak Jürg Hösli, koji ima Institut za nutricionističke dijagnoze, tvrdi da je Đoković bolestan te da mora promijeniti način prehrane.

– Sjećam se koliko sam mu se divio gledajući ga na terenu. A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promijeni prehranu i samo sam se zapitao koliko će izdržati. I evo, već se vide posljedice. On boluje od ortoreksije, koja naizgled djeluje kao zdrava prehrana. I upravo zbog toga Novak nije svjestan posljedica koje je dugoročno ova dijeta ostavila na njega, rekao je Hösli.

Ortoreksija (lat. orthorexia nervosa) označava stanje tijekom kojeg je osoba opsjednuta zdravom prehranom. Osobe koje boluju od ortoreksije često imaju simptome anksioznosti koji mogu biti povezani s anoreksijom ili drugim poremećajima prehrane. 

– Đoković je na dijeti koja podrazumijeva izbjegavanje šećera, ali koliko god to djelovalo dobro, dugoročno je izuzetno štetno za organizam. S vremenom sportaš osjeća sve veći umor, razvijaju se upale, alergije, a pada  i imunitet... Ne znam kakve su njegove nuspojave, ali osobe koje boluju od toga sve su podložnije stresu, sve manje spavaju, a poslije spavati mogu samo uz pomoć lijekova. Takve osobe znaju izgubiti povezanost s prijateljima, pasti u depresiju pa čak imaju i suicidalne misli – zaključio je Hösli.

Ključne riječi

Komentara 57

MA
Magistrica
12:45 27.04.2018.

Opet clanak o Djokovicu u VL....crazyyyy

Avatar Roy Bean
Roy Bean
14:59 27.04.2018.

Autor je kukac balegar, koji kopa po web septičkim jamama i pravi kolačiće za čitatelje VL-a

Avatar Roy Bean
Roy Bean
15:01 27.04.2018.

pakao je čitati prepisane članke koje potpisuje Delač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije