Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVIO SE SAVEZ

Oglasio se HNS nakon što je afera s VAR snimkama potresla hrvatski nogomet: 'Podnijet ćemo prijave'

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić potvrdio da su oba kaznena udarca za Dinamo ispravno dosuđena
Luka Stanzl/PIXSELL
27.02.2024.
u 18:22

Hajduk je tražio hitno očitovanje predsjednika HNS-a Marijana Kustića i šefa sudaca Brune Marića.

Splitski Hajduk je najavio i emitirao izvanredne vijesti zbog po njima dvojbenih sudačkih odluka na utakmici između Hajduka i Varaždina prošlog vikenda. Bijeli su na vijestima pustili snimke iz VAR sobe na kojima se čuje komunikacija između sudaca za vrijeme pregleda situacija u VAR sobi.

GALERIJA 'Ne znam tko uopće vodi Hajduk. Samo skaču na suce'

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić potvrdio da su oba kaznena udarca za Dinamo ispravno dosuđena
1/6

Objavljene su snimke spornih trenutaka i komunikacija glavnog suca Frana Jovića  s VAR sobom, gdje se nalazio Ante Čuljak. Nakon što su snimke ilegalnim putem procurile u javnost jer je netko na neovlašten način poslao snimku, Hajduk je zatražio hitno oočitovanje predsjednika HNS-a Marijana Kustića i predsjednika sudačke komisije Bruna Marića.

Hrvatski nogometni savez je nakon toga poslao službeno priopćenje:

- Poštovani predstavnici medija,

Hrvatski nogometni savez upoznat je s objavom audio snimki komunikacije između VAR sobe i glavnog suca na utakmici Varaždin - Hajduk te je odmah zatražio očitovanje Komisije nogometnih sudaca kao neovisnog tijela HNS-a.

Savez će također podnijeti prijavu nadležnim državnim tijelima od kojih očekujemo da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega navedene snimke neovlašteno skinuo, zlonamjerno obradio i dostavio medijima.

VEZANI ČLANCI:

Nakon dobivenog očitovanja te povratne informacije od nadležnih tijela, Savez će o zaključcima obavijestiti zainteresiranu javnost.

Također, pozivamo vas na konferenciju za medije na kojoj će ispred Komisije nogometnih sudaca HNS-a govoriti predsjednik Komisije Bruno Marić. Konferencija za medije bit će održana u srijedu 28. veljače u 11:00 sati u dvorani Mimoza hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu (Ulica grada Vukovara 269a, 2. kat) - poručili su iz HNS-a. 

Komentara 23

TO
TomoVinkovićbeatsIMT
18:40 27.02.2024.

Znači uprava Hajduka je pokušala dokazati da je Hajduk žrtva koristeći izrezane snimke. Kad pomisliš da ne moge niže nakon 'nenapumpanih lopti' oni ipak uspiju spustiti ljestvicu... Koja sramota. Koja nesposobnost.

Avatar The_Lacrdion_ZG
The_Lacrdion_ZG
19:47 27.02.2024.

Dokaže li se, slučajno, da je "curenje" organizirao neki nogometni klub slijedi li možda kao sankcija oduzimanje bodova?

OL
olujasviholuja
18:38 27.02.2024.

Koji pritisak na suce od uprave hajduka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije