Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PFL-ovu kavezu

Odlični Delija pobijedio na bodove, ali je ispao iz utrke za milijun dolara

17.06.2023.
u 06:45

Dubrovčanin je odradio još jednu dobru borbu i to protiv protivnika (Greene) kojem je sekundirao aktualni UFC-ov teškaški prvak Jon Jones ali je za prolaz u polufinale trebao pobjedu nokautom u prvoj rundi

Nadjačavši Amerikanca Mauricea Greenea, hrvatski teškaš Ante Delija izborio je 24. pobjedu u karijeri. No, premda je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, 32-godišnjem Dubrovčaninu to nije bilo dovoljno da se plasira u doigravanje PFL-ove teške kategorije.

Tako je ponajbolji hrvatski MMA borac ostao uskraćen za priliku da brani naslov osvojen prošle godine koji mu je donio zaradu od milijun dolara.

VIDEO - Dalić otkrio što je kazao vatrenima: To je moja velika želja

U kontekstu te utrke, u borbu održanu u Atlanti, Delija je ušao s prilično velikim hendikepom. Nakon što je prvu borbu osnovnog dijela sezone, od samo dvije, propustio radi operacije koljena i rehabilitacije, Delija se našao u velikom bodovnom zaostatku. Za prolaz u polufinale, i novi sraz s Rusom Golcovim, trebala mu je pobjeda nokautom u prvoj rundi za što bi dobio šest bodova. Nažalost, protiv bivšeg UFC borca kojem je ovom prilikom sekundirao UFC-ov teškaški prvak Jon Jones, Delija u tome nije uspio jer je za bodovnu pobjedu u tri runde dobio samo tri boda.

No, Ante ni u kom slučaju nije razočarao pa je zadovoljan nastupom bio i njegov trener Stipe Drviš. Dapače, odradio je jako dobre dvije runde koje su mu i donijele pobjedu protiv protivnika koji je u drugoj rundi bio uzdrman te je bježao po kavezu. A da je pobjeda posve zaslužena potvrđuje i to da su ga boljim, i prije objave sudačke odluke, vidjeli i umjetna inteligencija (AI), gledatelji te dva stručna sukomentatora među kojima je jedan bio i bivši UFC-ov prvak, legendarni, Randy Couture.

VEZANI ČLANCI:

Od svih ostalih boraca u dvorani, za Deliju je najviše navijao američki teškaš Jordan Heiderman jer bilo kakva Hrvatova pobjeda za njega je značila prolazak u polufinale i nastavak natjecanja. A to se, na koncu, i dogodilo.

Tako će se za prvu nagradu od milijun dolara nastaviti boriti Rus Golcov i Heiderman te, u drugom polufinalu, dvojica Brazilaca, Renan Ferreira i Marcelo Nunes.

Zanimljivo je da je Nunes u prvom kolu izgubio upravo od Greenea (tehničkim nokautom u drugoj rundi) ali je sve to nadoknadio nokauterskom pobjedom u prvoj rundi protiv sunarodnjaka Danila Marquesa.

GALERIJA - Ovako su vatreni u čarobnoj 'domaćoj' atmosferi proslavili ulazak u finale Lige nacija
 

1/34

Komentara 1

ST
Startrack
15:31 17.06.2023.

Slucajno sam gledao, bilo na ESPNu. Onaj green bukvalno sprinta od Ante ledjima okrenut. Moram rec malo blesav sport.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije