Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavili s greškama

Uzvrat s Oddom je Dinamova utakmica sezone: Evo što je najveća opasnost za plave

Dinamo - Odd
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
01.08.2017.
u 18:52

Dinamova defenzivna igra puna je problema. Možda je spas u Doumbiji ili Ademiju koji se treninzima priključuje u ponedjeljak.

Dinamo u četvrtak igra svoju prvu utakmicu sezone, uzvratni susret protiv norveškog Odda u koji ulazi s 2:1 prednosti. I na put ne mogu plavi putovati mirno iako su u Maksimiru pokazali da su bolji, propustili su niz prilika za uvjerljiviju pobjedu, ali su pokazali da su i jako propusni, da jako puno griješe u defenzivi, a to bi ih moglo skupo koštati. 

Neprolazak preko Odda ovu bi sezonu već u ovako ranoj fazi označio neuspješnom, propalom. Isto tako će se gledati i ako prođu Norvežane pa ispadnu u četvrtom pretkolu (suparnik će doznati u petak).

Dinamo - Odd
1/15

Da u igri Dinama nešto ne štima, vidjelo se protiv Istre, Cibalije, Odda i ove nedjelje protiv Osijeka. Doduše, mogli su plavi i pobijediti, nije baš jasno kakav je to prekršaj napravio Hodžić kada je zabio, a sudac Bebek poništio pogodak, možda je na Leškoviću bio dosuđen jedanaesterac. No, oko toga se sigurno neće dići nekakva histerija kakva bi nastala da je recimo Dinamo zabio iz zaleđa kao što je to napravio Hajduk u Vinkovcima.

Bez obzira na to, Mario Cvitanović mora hitno poraditi na defenzivnoj igri, želi da Dinamo napada, da igra visoko, ali nema dovoljno motorične igrače, nema brzu zadnju liniju koja će spriječiti kontranapade. I to je najveća opasnost za plave i u Norveškoj.

Rješenje za Dinamo je valjda taj Tongo Doumbia koji dosad nije bio spreman. Rješenje je i Arijan Ademi koji se u ponedjeljak plavima priključuje na treninzima, ali on će moći igrati tek u listopadu kad odradi nebuloznu kaznu Uefe. Dotad plavi moraju proći Odd, pa i sljedeće kolo kvalifikacija za Europsku ligu, a njihova dosadašnja izdanja, iako se čini da igraju znatno brže nego kod Peteva, zasad ne ulijevaju povjerenje, ni pred Odd, a onda ni pred derbije s Hajdukom i Rijekom.

Komentara 13

DU
Deleted user
19:01 01.08.2017.

Sačuvaj me Bože brige Večernjeg za Dinamo. Na vašu žalost to Dinamo lagano prolazi. Volio bi da što više naših klubova igra grupu,ali Dinamo će vjerovatno jedini igrati grupu.

Avatar cluesblues
cluesblues
22:06 01.08.2017.

ajde da jednom neki novinar napise clanak o dinamu bez cinizma i podkubavanja - i uz put spomene i ono sto se u medijima namjerno zaobilazi, a to je sudacko pogodovanje hajdukovcima koji stalno kmece zbog sudjenja (sad nisu nista komentirali) - fakat je istina, da je dinamo dao ovakav gol iz zaledja cijeli bi se tjedan razapinjalo suce i pljuvalo po dinamu, radile se ankete tipa "dali je cibalija brutalno ostecena" i sl, ali kad je hajduk u pitanju onda vlada tisina - to je dokaz kolko su novinari u kohutu sa dalmatinskim lobijem i njihovim licemjernim kmecanjem koje proizlazi iz frustracije, zato je ovo jedan vrlo neobican clanak i bojim se da ih nece biti puno objektivnih ove godine - to ce flak satrat u korijenu jer nije politika ove redakcije da pise objektivno o dogadjajima u hnl-u, nego da se razapinje dinamo i glorificiraju rijeka i narocito hajduk...

EL
EldersRealm
19:25 01.08.2017.

Oprez g. Junaci, nastavite li ovako pisati, Flak i ekipa smjestiti ce vam otkaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije