Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI TRENER

Cvitanović: Dinamo ima prostora za napredak, čeka nas puno posla

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
30.07.2017.
u 23:44

- Imamo puno prostora za napredak, čeka nas puno rada. Ekipa treba igrati u oba smjera kao ekipa, a ne individualno.

Osijek i Dinamo odigrali su 1:1 u Gradskom vrtu u trećem kolu HNL-a, a modri trener Mario Cvitanović ovako je prokomentirao utakmicu:

- Došli smo pobijediti i tako smo se postavili od prve minute. Osijek je djelovao dosta živo i naravno da igrači koji dobiju priliku, a nisu standardni, nekad znaju biti opasniji od udarnih 11. Mi smo držali posjed i imali smo inicijativu, međutim iz kontre i otvorene lopte dobili smo gol.

1/26

Cvitanović nije zadovoljan kolektivnom igrom.

- Nastavili smo igrati i tražiti gol koji je došao preko More koji je odigrao jako dobru utakmicu. Imali smo još par situacija, ali i Osijek je imao dobre prilike iz kontri. To je segment na kojem moramo raditi, moramo poboljšati kolektivnu igru i pojačati duel. Tražili smo pobjedu i imali smo više od igre. Stvorili smo par dobrih prilika, imali smo poništen gol Hodžića, vidjeli smo sjajan potez Fernandesa, ali i još bolju reakciju golmana Malenice pri kraju susreta.

Cvitanović je prokomentirao i igru Osijeka.

- Ponekad ekipa koja nema toliko prilika za zaigrati, kad dobije šansu osjeća da mora dati više i da je to prilika za dokazivanje. Danas je Osijek ostavio srce na terenu i to je rezultiralo ovim bodom.

Naveo je nekoliko stvari na kojima Dinamo mora raditi.

- Imamo puno prostora za napredak, čeka nas puno rada. Ekipa treba igrati u oba smjera kao ekipa, a ne individualno. Na tome moramo najviše raditi. Čim ne zabijamo puno golova znači da realizacija nije kakva bi trebala biti. Možda u nekim situacijama trebamo biti odlučniji, koncentriraniji i željeti taj pogodak - kratko je dodao pa zaželio sreću domaćinu: 

- U četvrtak želim Osijeku što bolji rezultat i prolazak protiv PSV-a, to bi bila jako lijepa stvar za Osijek i hrvatski nogomet.

Komentara 11

ST
stefj
07:38 31.07.2017.

Godine nevjerojatne medijske hajke, političkog pritiska i loše kadrovske politike (naročito treneri i struka) čine svoje. Dinamo je danas ekipa koja će se boriti za 2-3 mjesto u prvenstvu i nadati se finalu kupa, Europu treba odmah zaboraviti... Ekipa je očito zapuštena, a i Cvitanović nije kapacitet koji to može u kratkom vremenu dignuti. Čini se da je on još jedan trener koji ima svoje zamisli i tjera igrače da ih ostvaruju, makar nisu za to sposobni, a Dinamu treba trener koji će pogledati što ima i koji igrač koliko može dati, te formirati igru prema tome... Dinamo danas ima veliki problem ideje u igri, nema kretanja igrača, nema udvajanja, duplih pasova i sličnih stvari. Jako je slaba transformacija iz napada u obranu i obrnuto, što se jako dobro vidi po tome koliko im polukontra ili kontra stvaraju problema i po tome da nisu u stanju niti organizirati protunapad... Osijek je pokazao kako nogomet može biti jednostavna igra, kako se lako iz obrane stvara opasna kontra i samo radi objektivno lošije individualne igračke kvalitete nije pobijedio. Dinamo uz malo sreće možda i prođe Norvežane, ali uz ovakvu igru nema šanse plasirati se u Europsku ligu. Niti najmanje...

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
03:43 31.07.2017.

Pa normalno da imate mjesta za napredak kad ne igrate ništa. Pa vi nemate snage za krepat a ne za igrati ozbiljan nogomet. Obrana nula,napad ni to. Tu treba pol ekipe stjerati !

B2
bokida 2
07:14 31.07.2017.

Kao starom navijaču Dinama ova sramota od kluba i igre mi je nepodnošljiva. Tu ima igrača koji nezaslužuju izaći na teren a ne nositi dres. Do sada viđeno i Hajduk i Osijek su bolje posloženi , a o Rijeci da da ne govorim, jer je ona kvaliteta više. Gospodine Cvitanoviću od te skupe družbe nema ništa osim jednog velikog remonta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije