Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU IMALI MILOSTI

Mora platiti kaznu koju će zapamtiti! NBA liga oštra prema Hrvatu koji je odbio reprezentaciju

Mario Hezonja
Foto: Dražen Brajdić
1/7
05.03.2020.
u 14:04

Hezonja je prišao suci i ''očinski'' ga primio za ruku, ali sudac je poštivao pravila i dosudio tehničku našem igraču. Mario je zbog toga postao i zvijezda na Twitteru gdje su korisnici oduševljeno komentirali njegovu želju za spašavanjem suigrača, ali NBA liga drukčije je gledala na tu situaciju te je odlučila Hrvata kazniti s čak 25 tisuća dolara!

Mario Hezonja, hrvatski košarkaš koji trenutačno brani boje Portland Trail Blazersa u NBA ligi, našao se u teškoj situaciji zbog nepromišljenog poteza u utakmici protiv bivšeg kluba našeg igrača Orlando Magica

Naime, Hezonja je zaštitnički stao u obranu svog suigrača CJ McColluma kojem je sudac želio dosuditi tehničku pogrešku, ali je, po mišljenju NBA lige, to učinio previše agresivno. 

Uzmite to agresivno s dozom sarkazma jer Mario nije učinio ništa čime bi sudac pomislio da bi ga mogao ugroziti, ali pravila su pravila, a jedno od pravila jest da igrač ne smije ostvariti fizički kontakt sa sucem u pokušaju objašnjavanja svog viđenja situacije. 

Hezonja je prišao suci i ''očinski'' ga primio za ruku, ali sudac je poštivao pravila i dosudio tehničku našem igraču. Mario je zbog toga postao i zvijezda na Twitteru gdje su korisnici oduševljeno komentirali njegovu želju za spašavanjem suigrača, ali NBA liga drukčije je gledala na tu situaciju te je odlučila Hrvata kazniti s čak 25 tisuća dolara!

Zapamtit će Hezonja ovu kaznu, ako ne zbog iznosa koji će uplatiti, onda zbog načina na koji ju je zaradio

Snimku sporne situacije pogledajte OVDJE

Podsjetimo, Hezonja je ovo ljeto s Portlandom popisao ugovor za ligaški minimalac. Hezonja je u Portland stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s New York Knicksima, za koje je igrao prošle sezone. Prije New Yorka, Hezonja je prve tri sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta proveo u Orlando Magicu koji ga je izabrao kao petog na draftu 2015. godine. Hezonja je u Blazersima uzeo dres s brojem 44, isti broj koji je u tom klubu nosio legendarni Dražen Petrović.

Što se tiče hrvatske reprezentacije, Hezonja nije igrao na Europskom prvenstvu 2017. godine, a nakon prozivki kapetana Ukića i pojedinih suigrača izjavio je kako nije bio u mogućnosti zbog ozljede.

Dodajmo i kako su se čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza ljetos požalili da do njega ne uspijevaju doći jer im se ne javlja, a za hrvatske nacionalne medije ne govori već tri godine.  

Hoće li igrati ovo ljeto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, još ostaje vidjeti, ali Hezonja šalje dobre poruke putem društvenih mreža gdje je prilično aktivan. Tako je nedavno odgovorio i na pitanje Saveza koji je pitao navijače kako bi ocijenili prve dvije pobjede naše reprezentacije u kvalifikacijama za EuroBasket protiv Švedske i Nizozemske, a Hezonja je jasno poručio: ''Čista petica!'' 

>>> Pogledajte ples ovih navijačica na košarkaškoj utakmici



 
Ključne riječi

Komentara 6

KB
kbr
14:12 05.03.2020.

i kakve veze ima njegovo odbijanje igranja za reprezentaciju sa ovom kaznom?

HA
Hanok
17:02 05.03.2020.

$25,000 je za Hezonju kao 200kn za ostale Hrvate

PE
Peroizkarlovca
22:38 05.03.2020.

Bolje da je Josipu platio da mu pjeva Lijepu našu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije