Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Stepančić

Od prvoga dana priprema mislimo samo na Island

Luka Stepančić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
10.01.2019.
u 14:25

Hrvatski rukometaši u petak u 18 sati u Olimpijskoj dvorani u Münchenu igraju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva s Islandom

Od prvoga dana kada smo se okupili naš fokus je isključivo usmjeren na Island, kazao je po dolasku u München hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić.

Hrvatski rukometaši u petak u 18 sati u Olimpijskoj dvorani u Münchenu igraju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva s Islandom, a potom slijede okršaji s Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom. 

>> Pogledajte što Luka Cindrić kaže uoči dvoboja s Islandom

Izabranici Line Červara doputovali su u glavni grad Bavarske u srijedu, a Stepančić je vrlo zadovoljan prvim dojmom. 

- Putovanje je bilo kratko, malo smo se istrčali, tek danas popodne imamo trening, ali je pri dojam vrlo dobar. Nijemci vole rukomet, njihova liga je najjača na svijetu i sigurno da znaju što znači Hrvatska u svijetu. Znaju da u zadnje vrijeme nismo bili lošiji od petog mjesta. 

Stepančić je siguran da će već protiv Islanda u Olimpijskoj dvorani biti dosta hrvatskih navijača.

- U Münchenu ima dosta Hrvata i sigurno će nas doći bodriti, bit će nam potrebna već protiv Islanda. Prve utakmice su uvijek bitne zbog  samopouzdanja i određuju tijek samog prvenstva. Obično u prvim utakmicama dobivamo slabije protivnike, ali to sada nije slučaj. Island je vrlo jaka ekipa, tipičan predstavnik skandinavskoga rukometa i neće nam biti lako - kazao je igrač pariškog PSG-a.

U zadnjoj međusobnoj utakmici prije točno godinu dana na Euru u Splitu Hrvatska je pobijedila Island. 

- Dobili smo ih u Splitu, ali smo ih slomili tek u samoj završnici. U njihovim medijima su nas čak napali da smo ih u toj utakmici svladali uz veliku pomoć sudaca. I oni imaju problema jer im nedostaje lijevi bek Valur Gigurdsson, najbolji strijelac u povijesti njihove reprezentacije. Ali i bez njega su vrlo jaki, imaju dva odlična desna krila, jakog pivota, a sve se vrti oko njihova najboljeg igrača Palmarsona  koji igra odlično za Barcelonu. On po poziciji igra na mojoj strani obrane i nadam se da ću ga, uz pomoć suigrača, zaustaviti. Bilo bi lijepo dočekati Španjolce u zadnjem kolu sa svim pobjedama - zaključio je Stepančić. 

Luka Stepančić
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije