Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THOMAS TUCHEL

Novom treneru Bayerna otkaz je u Chelseaju 'smjestio' Dinamo: 'Bio je to šok'

Thomas Tuchel dobio otkaz u Chelseaju nakon  utakmice protiv Dinama
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
31.03.2023.
u 17:58

Svojeg odlaska s klupe londonskog kluba dotaknuo se na svojoj prvoj konferenciji za novinare u bavarskom klubu. Sutra ga čeka težak zadatak - za povratak na prvo mjesto u derbiju mora dobiti Borussiju.

Thomas Tuchel nedavno je postao novi trener Bayerna. Funkciju je preuzeo od Juliana Nagelsmanna, koji je za otkaz na skijanju, a 'vatreni' će debi imati sustra, kada Bavarci na domaćem terenu igraju protiv trenutno vodeće momčadi lige, Borussije Dortmund. Razlika između momčadi tek je u jednom bodu pa bi se Stanišić i društvo pobjedom vratili na prvo mjesto. Tuchel je prije toga vodio Chelsea, a smijenio ga je - Dinamo.

Naime, njemački je trener početkom rujna izgubio na Maksimiru u grupnoj fazi Lige prvaka s minimalnih 1:0 pa dan kasnije dobio otkaz. O svojem je odlasku progovorio na prvoj konferenciji za medije u novom klubu.

- Bio je to šok. Sastanak je trajao samo tri do pet minuta u osam ujutro. Svi smo mislili da smo na pravom putu i da imamo više vremena za izgradnju. Ipak, sada sam pronašao novi izazov i sretan sam što sam u Bayernu - izjavio je Tuchel.

Pogodak odluke u Zagrebu bio je zabio Mislav Oršić u 13. minuti susreta, ali modri su u konačnici iz skupine ispali kao posljednji s četiri boda. 

02.11.2022., stadion Stamford Bridge, London, Engleska - UEFA Liga prvaka, 6. kolo, skupina E, Chelsea - GNK Dinamo. Bruno Petkovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pitanje je je li otkaz Tuchelu bio dobar potez s obzirom na to da su Bluesi danas tek 10. u Premier ligi, usprkos tome što je novi gazda kluba Todd Boehly na pojačanja potrošio na stotine milijuna eura. Ako ništa drugo, pod trenerom koji je zamijenio Nijemca, Grahamom Potterom, ne pati status Matea Kovačića.

Dapače - Kova je u nekoliko navrata nosio kapetansku traku ekipe, a u posljednjoj utakmici Hrvatske, Turskoj je postigao oba pogotka za našu konačnu pobjedu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije