Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Novinar BBC-a: Mr. Kek, hoćete li vratiti osmijeh hrvatskom nogometu?

Matjaž Kek
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
21.08.2017.
u 17:05

Novac nikad ne može biti prioritet pred sportskom motivima. Normalno da financijski izazov postoji, ali kod nas moraju prevladati sportski motivi - rekao je Matjaž Kek

Rijekin trener Matjaž Kek i igrač Zoran Kvržić održali su "svečanu" konferenciju za medije uoči uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka protiv Olympiakosa u kojoj hrvatski prvak želi nadoknaditi 2:1 iz Pireja.

Zanimanje za spektakl na Rujevici prešlo je granice Lijepe naše, ekipu je poslao i BBC kojeg je privukla priča o malom klubu koji želi ući u društvo bogatih dečki. Novinar Steve Crossman postavio je dva pitanja treneru hrvatskog prvaka. Prvo je bilo vezano uz bogatu Uefinu premiju koja nadmašuje čak i Rijekin uobičajeni godišnji proračun.

- Novac nikad ne može biti prioritet pred sportskom motivima. Normalno da financijski izazov postoji, ali kod nas moraju prevladati sportski motivi.

Drugo pitanje bilo je... zanimljivo.

"S obzirom da dolazim izvana, nerijetko nam iz Hrvatske stižu priče vezane uz nogomet koje nisu baš pozitivne, naročito posljednjih godina. Osjećate li sreću ili odgovornost što možete pomoći vratiti osmijeh cijelom hrvatskom nogometu i nogometnim navijačima, ne samo Rijekinim?", pitao je novinar BBC-a.

- Mislim da se općenito previše govori o negativnim stvarima. Mislim da uz te devijacije, za koje bismo svi voljeli da ih je što manje u sportu i nogometu, zadnjih godina ima dosta pozitivnih stvari u hrvatskom nogometu. Na kraju krajeva, Rijeka je dio te pozitivne priče. Četiri naše ekipe imaju priliku u play-offu europskih liga, mislim da već to govori o kvaliteti. Ne treba tu sada zaboraviti i sve dobre rezultate hrvatske reprezentacije. Naravno, ne smijemo i okretati se od stvari koje se mogu popraviti u hrvatskom nogometu - rekao je Kek koji je, govoreći o samoj utakmici, naglasio da su jako upitni za nastup Martić i Črnic zbog problema s ozljedama.

Probleme još ima i Zoran Kvržić, no budući da je došao na druženje s novinarima, za očekivati je da će biti u kadru.

- Očekuje nas vrlo jako suparnik, to smo već vidjeli u Pireju. Ali pružimo li maksimum, sigurno ćemo napraviti pet-šest šansi. Budemo li pravi u završnici, onda ni rezultat ne bi trebao izostati - rekao je Kvržić.

Komentara 3

ME
MejaCity
18:14 21.08.2017.

gospodin..

MA
Magnificus
13:36 22.08.2017.

rijeka igra sve lošije i njihova najveća šansa je preko kontri zabiti gol i onda grčevito braniti prednost do kraja i tako preći dalje jer ako im je za dobiti lokose trebala obilna pomoć suca, teško da mogu parirati grcimaa iako su i oni dosta slabiji nego prije 2 godine

DU
Deleted user
17:37 21.08.2017.

eto dam kmeku prvi plus za ovaj odgovor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije