Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOV

Novi klub Slavena Bilića zovu saudijska Barcelona, evo zbog čega

Slaven Bilić
Foto: PA/Pixsell
1/6
29.09.2018.
u 07:00

U posljednjih 15-ak godina klub je otvorio vrata strancima, a najviše se ističu imena legendarnih Bebeta i Donadonija. Tamo su igrali Anas Sharbini i Mario Carević, a Bilić se ističe kao jedan od najvećih trenera za kormilom kluba.

Nešto više od 300 dana bio je Slaven Bilić bez posla, da bi sad odlučio krenuti u novi izazov. Bivši hrvatski izbornik sjeo je na klupu Al-Ittihada, jednog od najstarijih, najbogatijih i najuspješnijih klubova Saudijske Arabije.

Situacija koja će ga tamo dočekati nije dobra jer je klub loše krenuo u novu sezonu. Nakon četiri kola Al-Ittihad ima svega jedan bod i nalazi se na 15. mjestu pa su očekivanja od hrvatskog stratega iznimno velika. Morat će se dobro potruditi da opravda plaću od tri milijuna eura godišnje, što je neznatno manje od plaće koju je primao u West Hamu.

Rekorderi Azije

Možda mu je najbolje odmah nazvati kolegu Krunu Jurčića koji bi mu zasigurno mogao dati pokoji savjet s obzirom na to da je prošle sezone trenirao Al Nassr i osvojio treće mjesto. Kad smo već kod hrvatskih trenera, spomenimo da su novi Bilićev klub dosad vodili Tomislav Ivić, Dragan Talajić i Luka Peruzović. Također, na klupi tog kluba sjedili su Vahid Halilhodžić i Matjaž Kek, slovenski trener kojem je to bio posljednji angažman prije dolaska u Rijeku. Al-Ittihad je klub osnovan 1927. godine, a u bogatoj povijesti osvojio je čak 48 trofeja, od čega osam nacionalnih prvenstava. Jedini je klub koji je uspio dvaput zaredom osvojiti Azijsku ligu prvaka (2004. i 2005.), a prati ga prava vojska navijača! Primjerice, u sezoni 2014./2015. u prosjeku ih je pratio 42.371 gledatelj, što je najviše od svih azijskih klubova što se tiče domaćih ligaških natjecanja! Klupski moto je “više od kluba”, zbog čega se uvijek povlače usporedbe s Barcelonom.

U posljednjih 15-ak godina klub je otvorio vrata strancima, a najviše se ističu imena legendarnih Bebeta i Donadonija. Tamo su igrali Anas Sharbini i Mario Carević, a Bilić se ističe kao jedan od najvećih trenera za kormilom kluba.

Najveće ime lige

Štoviše, u ovom trenutku naš je trener “glavna faca” cijele lige pa je logično da se od njega očekuje da zasuče rukave i vrati klub na stare staze slave. Naslov se tamo čeka od 2009. godine, što je za navijače i čelnike kluba – previše!

A Bilić bi mogao biti pravi čovjek za taj posao jer radi se o stručnjaku s dobrim referencijama, koji je nedavno napunio 50 i u najboljim je godinama. U Premiershipu je skupio neprocjenjivo iskustvo, rušio je velikane i stekao veliku popularnost, što se vidjelo i nakon objave vijesti da preuzima Al-Ittihad. Naime, navijači West Hama na društvenim mrežama masovno su mu poželjeli puno uspjeha na novom poslu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:51 29.09.2018.

Nakon dolaska ovog znalca i rezultata koje će postitci , zvat će ga ubrzo saudijski Hajd U K

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije