Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO TREBA ISPRAVITI

Novi klinci Dinama su sjajni! Nezadovoljstvo ostaje samo zbog jedne stvari

25.06.2021.
u 09:15

Krznar je opet dao priliku većini svojih igrača, tek su neki dobili malo poštede od ove utakmice, a plavima se vratio Moharrami koji je u kvalifikacijama za SP odigrao sve tri utakmice s punom minutažom.

Dinamo ‘šamara’ svoje suparnike na pripremama, nakon Mure i Maribora sad je slovački Sered dobio tri komada od plavih. I trener Damir Krznar nakon ovog susreta može biti nezadovoljan samo jednim detaljem - realizacijom.

Golmani Dinama na odmoru

Naime, njegova je momčad apsolutno nadigrala Slovake i stalno stvarala prilike pa Sered može biti jako sretan s ovim 0:3 porazom. Samo u prvom poluvremenu omjer udaraca bio je 12:0 za Dinamo, od toga 6:0 u okvir uz posjed lopte od 73 posto. Sva tri pogotka Dinama, Ćužea u 9. minuti, Tolića u 16. i Špikića u 34. minuti bila su mala remek djela, prekrasni pogoci. Vratari Nevistić i Čavlina komotno su zaradili slovenske dnevnice bez da su morali raditi nešto drugo osim ispucati pokoju loptu ili govoriti svojim igračima u zadnjoj liniji kako da se postave.

Krznar je opet dao priliku većini svojih igrača, tek su neki dobili malo poštede od ove utakmice, a plavima se u sastav vratio Moharrami koji je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo za Iran odigrao sve tri utakmice s punom minutažom i otišao korak dalje ka SP-u i u Murskoj Soboti igrao je jako dobro.

No, plavi nisu imali slabog mjesta, sedmoplasirana momčad slovačkog prvenstva kvalitetom nije bila niti blizu onome što može kombinirana momčad plavih u kojoj je opet bilo puno klinaca. Ponovno se sjajnim potezima istaknuo mladi Martin Baturina, ali baš svi plavi igrači jučer su bili na izuzetno visokoj razini.

Ono što sad muči Dinamo je činjenica da su dogovorili posljednji pripremni susret za ponedjeljak u 18 sati s ruskim Rostovim, a baš tada Hrvatska na Euru igra u osmini finala sa Španjolskom, pa se traži novi termin kako bi se odradilo planirano na pripremama, jer to je plavima zadnji dan u Sloveniji. Nakon te utakmice trebali su put Zagreba, dobiti malo slobodnog vremena prije prvog europskog ispita, prvog kvalifikacijskog kola za Ligu prvaka s islandskim Valurom.

Stručni stožer Dinama može biti zadovoljan prikazanim i u ovom susretu, plavi su bili dominantni, odgovorni, agresivni iako se možda u drugom dijelu malo osjetio i očekivani umor kod njih pa je bez obzira na kreativnost izostao još pokoji pogodak, jer po kvaliteti Sered je mogao jako teško stradati.

Nejašmićev debi autogolom

Blizu Dinamu na pripremama je igrao i Osijek, plavi su igrali u Murskoj Soboti, a Bjeličini izabranici u Svetom Martini na Muri igrali su protiv domaćeg trećeligaša Poleta.

Osijek je pobijedio s 4:2, s dva pogotka Drena Belje i po jednim Bohara i Bočkaja iako su domaćini pogotkom Josipa Brezovca vodili s 1:0, pa izjednačili na 2:2 jer je Darko Nejašmić, nova akvizicija koja je stigla na posudbu iz Hajduka, postigao autogol u svom debiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije