Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija u Zaboku

Novi bolan kiks Cibone, je li trener Jovanović potrošio sav kredit!?

07.01.2022.
u 20:48

Nakon domaćeg poraza od Alkara, Jovanoviću je ovo već drugi kiks u HT Premijer ligi a mogao je biti i treći da ga u Jazinama protiv Puntamike nije pogladila prava pravcata sportska sreća

Nakon domaćeg poraza od Alkara (78:84) koji se dogodio prije mjesec dana, košarkaši Cibone ponovo su kiksali, ovaj put u Zaboku (73:83). To je peti poraz vukova u HT Premijer ligi koji ih gura na četvrto mjesto ligaškog poretka, iza Zadra, Splita i Cedevite Junior.

A najnoviji poraz s okusom senzacije odnosno debakla posve je poljuljao status trenera Vladimira Jovanovića jer ovo, koliko neangažiranim igračima, ide i na njegovu dušu jer ih nije uspio mobilizirati. Bez obzira što su gosti igrali bez ozlijeđenih Prkačina i Reuversa i ostatak momčadi, među kojima je i nekolicina reprezentativaca, što aktualnih (Gnjidić, Branković, Drežnjak) što povremenih (Radovčić, Nakić), morao je to puno bolje odraditi.

No, o ovoj pobjedi Zaboka ne bi bilo fer govoriti samo kao o lošem danu favorita jer momčad trenera Jakše Vulića doista je odigrala sjajno. Ponajprije Amerikanac Jarvis Garret koji je uništio Cibonine bekove i ubacio 29 koševa koji doduše govore i o njegovu iznimnu danu ali i o kvaliteti obrane onih koji su ga čuvali.

Zanimljivo je da je ovo bila Garretu daleko najbolja utakmica otkako je jesenas stigao u Zabok, a uz njega su se iskazali i Jure Gunjina (16 koševa, 9 skokova), Lukša Buljević (12 koševa, 8 skokova) i Veljko Budimir (9 koševa, 4 osvojene lopte).

U sastavu "razbijene vojske tek nešto bolji od ostlaih bili su spomenuti igrači s reprezentativnim iskustvom (Drežnjak 14, Radovčić 13, Branković 10, Nakić 9...) no i oni su bili daleko od razine koja se od njih očekivala.

Ako se svemu tome pridoda da se u listopadu Cibona provukla u Jazinama protiv Sonik Puntamike kroz iglenu ušicu (70:69) i da vukovi u ABA ligi imaju šest poraza u nizu, logično je ustvrditi da mladi srpski stručnjak na Ciboninoj klupi nema više pravo na kredit.

Štoviše, čini se da ga je posve potrošio i da će Cibonin sportski direktor Marin Rozić, zajedno s čelnicima kluba, morati dobro razmisliti što i kako dalje. Istina jest da je ovu utakmicu trener vodio boležljiv i da se još nekolicina igrača nije osjećala najbolje no još uvijek je to takva kvalitativna razlika u korist zagrebačkog kluba da se ovo nije smjelo dogoditi.

Komentara 1

FI
fidel
08:02 08.01.2022.

Treba i Rozić konačno otići! Tko njega sada štiti. Onog novinara Puljića za trenera...on sve zna, heheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije