Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA POKAZALA

Nova otkrića u slučaju Schumacher! Toga dana učinjene su dvije kobne pogreške

Michael Schumacher, arhivske fotografije
Foto: gtres/GTRES
1/4
15.12.2023.
u 09:01

Vozač je odmah nakon nesreće bio pri svijesti i odvezen je u bolnicu u Moutiers. Njegove se ozljede na prvi mah nisu doimale toliko teškima sve dok nisu počeli problemi s disanjem i gubitkom svijesti

Ovoga prosinca bit će 10 godina od tragične skijaške nesreće slavnoga vozača Formule 1, Michaela Schumachera. Za vrijeme odmora s obitelji izletio je sa staze i udario glavom u stijenu. Premda se vratio kući, ostaje daleko od očiju javnosti, a detalji njegovog stanja nisu poznati.

Ipak, njemački novinar Jens Gideon je u seriji podcasta za ARD otkrio dvije kobne greške toga dana, a koje su doprinijele do tragičnoj nesreći legendarnoga prvaka F1. 

GALERIJA Staza u Imoli pod vodom: Osoblje žurno evakuirano u strahu od novih žrtava

Michael Schumacher, arhivske fotografije
1/21

Gideon je proveo istragu slučaja. Instruktor skijanja Andre, rekao je novinaru da toga dana tlo nije bilo prekriveno s dovoljno snijega te da je bilo opasno skijati. Manjak snijega znači da su stijene bliže površini nego inače. "Ne ide se skijati na takve dane. Jasno je bilo da nema dovoljno snijega", rekao je Gideonov sugovornik.

VEZANI ČLANCI:

Također, otvoreno je pitanje hitne liječničke reakcije. Novinar je kazao kako je potencijalno Schumacher mogao prije dobiti pomoć da je odmah odvezen u specijaliziranu bolnicu u Grenobleu. Vozač je odmah nakon nesreće bio pri svijesti i odvezen je u bolnicu u Moutiers, a tek je poslije pao u komu.

Kada su počeli problemi s disanjem i gubitkom svijesti, Schumacher je prebačen u drugu medicinsku ustanovu. Međutim, obzirom da je isprva bio pri svijesti, moguće da je ozbiljnost ozljeda bilo teško procijeniti na prvi pogled. 

VIDEO Navijači Hajduka dobili tužbu protiv Zdravka Mamića, mora im platiti odštetu

Komentara 5

Avatar barba_barba
barba_barba
08:46 16.12.2023.

Fenomenalno mi je ta intima koju je obitelj uspjela sačuvati, nikakve slike, nikakve priče osoblja, doktora, kuhara..

Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:36 15.12.2023.

Ostavite Michaela na miru. Nema ga 10 godina i to je to. Uvijek će ostati legenda.

PO
Poletarac101
11:09 15.12.2023.

Sva sreča da je onaj koji je to "otkrio"pri svjesti(nakon 10g)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije