Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA METI NASILNIKA

Nogometnog suca igrači brutalno pretukli: 'Nisam svirao faul pa su me izudarali'

nogometni sudac
Foto: ilustracija
21.05.2015.
u 20:05

Pretučeni sudac nosi Schanzov ovratnik i trpi jaku glavobolju.

Mladi nogometni sudac Tomislav Peter (19) pretučen je na nogometnoj utakmici u subotu u Kondriću kod Đakova, na ogledu između istoimenog mjesnog kluba i NK Ratara iz obližnjih Piškorevaca.

Nasrnula su na njega, navodi, dva igrača iz domaće momčadi, braća Ivica i Tihomir Horvat.

I nogom u glavu

Sve je počelo, kaže mladić, jer nije dosudio prekršaj za domaćine u 78. minuti.

– Gostujući je igrač startao na loptu i odnio je, domaći ga je udario i sam pao te tražio prekršaj. Pustio sam da igraju dalje. Odjednom su me okružili. Igrač s brojem 10, Ivica Horvat, vrijeđao me pa sam mu dao žuti karton. Otrgnuo mi ga je iz ruke i nagazio mi na kopačke. Pokazao sam mu crveni karton, a on me gurnuo na tlo – priča potreseni Tomislav, inače učenik trećeg razreda srednje škole.

No, time nije bio kraj incidentu. Priskočio je Tihomir, brat igrača Ivice Horvata, ujedno i njegov suigrač, te udario suca u leđa. Kažnjeni igrač ga je zatim, ističe mladić, udario nogom u glavu. Tada su u teren utrčali redari.

– Treći im je brat bio među redarima, unosio mi se u lice i govorio "tako ti i treba" – navodi Tomislav.

Mještani su mu prijetili, tvrdi Tomislav, da će ga prebiti kada bude išao u školu.

Prekinuo je utakmicu i otišao u svlačionicu. Hitnu pomoć, kaže, nitko nije zvao, nego ga je k liječniku odvezao otac. Nije se osjećao dobro pa je dan kasnije završio na pregledu. Tomislav nosi Schanzov ovratnik i trpi jaku glavobolju.

Sve prijavljeno policiji

– Sve smo prijavili policiji i angažirao sam odvjetnika pa ćemo odlučiti što dalje.

U NK Kondriću ističu da je nervoza počela još u 49. minuti.

– Glavni sudac tada nije dosudio očigledan prekršaj gostujućeg igrača u napadu, iz kojeg su gosti postigli pogodak – rekli su u NK Kondriću.

Bilo je, dodaju, još nekoliko prekršaja koje sudac nije dosudio.

– Nakon crvenog kartona Ivici Horvatu, nastalo je komešanje i guranje i glavni sudac se odjednom našao na travi. U toj gužvi ga je možda netko i lupio, ali se nije vidjelo tko – navode u klubu.

>> Napao ga bocom pa se nastavili tući u trgovini

>> Evo kako legendarni Mark Hunt izgleda nakon što ga je prebio Stipe Miočić

Komentara 12

DS
dsds
22:04 21.05.2015.

najaca stvar od svega je da su ta braca u hrvatskoj vojsci rade

BS
bravo_sammir
23:47 21.05.2015.

U zatvor s njima, dozivotna zabrana rada u nogometu, izbaciti iz vojske jer takvima je opasno dati pusku, a klub ih brani umjesto da ih se odrekne, i klub treba izbaciti

MA
maxiking
07:20 22.05.2015.

Mladi suci imaju puno problema i na utakmicama mlađih kategorjia samo zato što su mladi. Da bi se postalo nogometni sudac prolaze se razne provjere(pismene.usmene.fizičke spreme.praktične na terenu).Godine kada se može postati sudac nisu uopće upitne .problem je u klubovima i igračima poput ovog i to treba drastično kažnjavati.Taj dečko je najmanje kriv što oni ispadaju ako uopće imaju gdje niže ispasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije