Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I policija ima posla

Nogometašu Irske, koji će igrati na Euru, prijete smrću

McClean (1)
AFP
09.05.2012.
u 12:58

- Gledajući kao Katolik sve te britanske zastave i slušajući protestantske pjesme, uopće se nisam osjećao kod kuće

Nogometaš Sunderlanda James McClean našao se na Trapattonijevom popisu kandidata za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, a nedugo zatim na Twitteru je komentira da je sretan što ide na Euro.

- Apsolutno sam počašćen i ne mogu biti sretniji što ću prestavljati svoju zemlju na Euru.

Vrlo brzo stigla je i reakcija navijača iz Sjeverne Irske, koji nisu zadovoljni što je McLean odabrao "krivu" Irsku. Naime, nogometaš Sunderlanda rođen je u Sjevernoj Irskoj, a igrao je i za mlađe reprezentativne uzraste svoje rodne zemlje. Kasnije se predomislio i počeo igrati za Irsku, što nije najbolje odjeknulo kod sjevernih susjeda.

"Upucat ću te kada opet stupiš nogom na naše tlo, prljavo katoličko smeće!" - samo je jedan od komentara koje je dobio.

McCleana ni to nije pokolebalo, pa im je uzvratio:

"Uživam u divljačkom vrijeđanju šokiranih navijača Sjeverne Irske koji su zabrinuti zbog toga kakvu će svoju reprezentaciju gledati na Euru.. Ups, to se ipak neće dogoditi!".

Nakon svega, nogometaš je odlučio izbrisati svoj Twitter profil, a slučaj je prijavljen policiji koja će istražiti cijeli slučaj.

Zanimljiva je zapravo McCleanova priča koji je rođen u pretežito protestantskoj S. Irskoj, a zapravo je on sam Katolik.

- Gledajući kao Katolik sve te britanske zastave i slušajući protestantske pjesme, uopće se nisam osjećao kod kuće. Čak i u reprezentaciji osjećao sam se kao autsajder. Bilo je malo Katolika i baš je bilo ružno - obrazložio je McClean zašto ne želi igrati za svoju rodnu zemlju.

McClean će na Europskom prvenstvu nastupati protiv Hrvatske, a ostaje za vidjeti koliko će ga ovo uzdrmati uoči nastupa na najvećoj europskoj smotri.

Komentara 14

LC
luka_cro
13:53 09.05.2012.

Samo naprijed brate nasi Irski!

KA
karambita
14:02 09.05.2012.

Eto, gdje god se pojavi crkva, nacionalnost, tkosi, sta si, samo nevolje i pisdarije

CR
crnaguja1950
13:17 09.05.2012.

veliki pozdrav našem Irskom prijatelju i bratu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije